20 Mayıs 2015 Çarşamba 16:19
TOKİ, Darende'de 184 konut yapacak

MALATYA - Malatya'nın Darende ilçesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından 184 konut yapılacak.  

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki konut talebini karşılamak üzere yaptıkları girişimler neticesinde TOKİ tarafından 184 konut yapılmasının planlandığını bildirdi.

Başvuru taleplerinin alınmaya başlandığını belirten Eser, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın Darende’ye yaptığı ziyarette gündeme gelen ve alt yapı çalışmaları tamamlanan proje kapsamında 3. etabın hayata geçeceğini kaydetti. Eser, "Darende’de daha önce 1. etapta 196, 2. etapta da 204 olmak üzere toplamda 400 konut inşa edilmiş. Anket çalışmaları ve değerlendirilen talepler doğrultusunda 3. etapta 184 konut yapılması planlanıyor. 2+1 şeklindeki 75 metrekarelik konutlar için 4 bin lira peşinatla başvuru alınmaya başlandı. Konutlardan bir kısmı da üst gelir grubuna hitap edecek şekilde 120 metrekare üzerinde olacak. Konuya ilişkin çalışmalar devam ediyor. Başvuru yapacaklar Ziraat Bankası Darende Şubesi’nden işlem yaptırabilir" diye konuştu. 

Konutların Darende’nin Kayseri istikametinden girişinde bulunan 1. etap konutlarının yanına inşa edileceğini kaydeden Eser, "Belediyemize çok sayıda vatandaş başvurarak konut talebinde bulunmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak üzere yaptığımız girişimlerin neticesini aldık. Belediyeye ait arsanın TOKİ’ye tahsis edildiği alana yapılacak konutlar Darende’deki ihtiyacı karşılayacak düzeyde olacak" dedi. 

Eser, konutlar için başvuruların 16 Temmuz tarihine kadar süreceğini sözlerine ekledi.

TOKİ, Darende'de 184 konut yapacak

TOKİ, Darende'de 184 konut yapacak

Son Güncelleme: 20.05.2015 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.