09 Ağustos 2015 Pazar 13:58
Toplu sözleşme görüşmeleri

MALATYAUlaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, toplu sözleşme görüşmelerine önümüzdeki hafta da devam edileceğini söyledi.   

Cankesen, sendika çalışmaları kapsamında geldiği Malatya'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Ağustos'ta toplu sözleşme görüşmelerinin başladığını anımsatarak, ellerinde 8+8 ve 150 liralık taban aylık zammı  ve refah payı olmak üzere 2016 yılı için bir zam taleplerinin olduğunu ifade etti. 

Pazarlıkların çok çetin bir şekilde geçeceğini ifade eden Cankesen, "Bakan Bey ile önümüzdeki hafta içerisinde oturacağız, mutabakat sağlamak adına görüşmeler devam edecek. Görüşmeler zam pazarlıkları mutabakat bağlanırsa bu ayın 21'ine kadar, bağlanmazsa hakem heyeti olmak üzere ayın 30'una kadar devam edecek" diye konuştu.

Cankesen, hizmet kolları olarak taleplerinin üç kategoride değerlendirildiğini, bunların Devlet Demir Yolları, Devlet Hava Meydanları ve Ulaştırma Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı olduğunu belirtti.

Son Güncelleme: 09.08.2015 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.