25 Mart 2016 Cuma 13:18
Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasında finale kalan projeler belirlendi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezindeki programda yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan öğrencilerin ileride daha başarılı çalışmalara imza atacağına inandığını söyledi.

Bilgi üreten ve bunu teknolojiye dönüştüren milletlerin tarihin seyrini değiştirebileceğini belirten Kamçı, "Çağdaş dünyaya ilim ve irfan kapılarını açan bir milletin mensupları olan bizler bilgi çağının gerektirdiğince öğrenip öğretmekten, milletimize ve tüm insanlığa faydalı projeler geliştirmekten asla geri kalmamalıyız." dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik de TÜBİTAK'ın proje yarışmalarının 2005'den bu yana Ankara dışında yapılmaya başlandığını hatırlattı.

Öğrencilerin, ilkokul ve ortaokul dönemlerinde bilime teşvik edilmesinin önemli olduğunu söyleyen Çelik, "Çocuklarımızı ezbercilikten kurtarma noktasında üzerimize düşeni yapmalıyız. Dolayısıyla bu ülkeyi, bilim ve teknoloji üreterek gerek milli savunmada gerekse diğer ekonomik alanlarda bağımlılıktan kurtarmamız gerekiyor. Bunun yolu da okul öncesinden başlayarak bu kültürü yaymak ve çocuklarımızı araştırma yapan konuma getirmek." şeklinde konuştu.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Özdemir de 47'ncisi düzenlenen yarışmada Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Şanlıurfa ve Adıyaman'dan 561 projenin değerlendirildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından bilgisayar, coğrafya, biyoloji, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih, teknoloji, tasarım ve Türk dili ve edebiyatı alanlarında ilk üçe giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Birinciliği elde eden öğrenciler Ankara'da düzenlenecek final yarışmasına katılacak.

Son Güncelleme: 25.03.2016 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.