19 Temmuz 2016 Salı 14:03
Tüm Yurttan Ortak Tepki

MALATYA  - Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman ticaret ve sanayi odası ile ticaret borsası yönetimleri FETÖ darbe girişimini kınadı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç,Türkiye'de özel sektörün tamamını temsil eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve 365 oda ve borsa olarak 81 ilde aynı anda ortak açıklama yapıldığını belirtti.

15 Temmuz gecesinde milletin ve milli kurumların, demokrasiye kasteden alçakça bir saldırıyı önlediğini, halkın sandığa ve demokrasiye sahip çıktığını vurgulayan Erkoç, "TOBB ve oda-borsa camiası olarak tepkilerimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır." diye konuştu.

Erkoç, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletin azim ve cesaretiyle kıvanç duyduklarını dile getirdi.

Gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemediklerinin altını çizen Erkoç, "Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içinde örgütlenmiş bu terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu arada Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Adıyaman Ticaret Borsası Mahmut Fırat, yönetim kurulu üyeleriyle ayrı ayrı düzenledikleri basın toplantısında FETÖ darbe girişimine tepki amacıyla hazırladıkları ortak bildiriyi kamu oyuyla paylaştı.

 

 

 

Son Güncelleme: 19.07.2016 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.