10 Nisan 2016 Pazar 16:28
Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş Yılı

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yılı dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı.

Kamçı, Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğünce Polisevi'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, güvenlik ve asayişin sağlanmasında büyük görevler üstlenen Polis Teşkilatı'nın kurulduğu günden buyana ülkenin huzur ve güvenliği, kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması için her zaman üstün bir gayret ve fedakarlık içerisinde olduğunu belirtti.

Halkın can ve mal güvenliğini temin eden Polis Teşkilatı'nın aziz milletin huzur ve mutluluğunu muhafaza edebilmek, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak üzere kendisine verilen görevi gece gündüz demeden her türlü şartta büyük bir özveriyle sürdürdüğünü ifade etti.

Emniyet teşkilatının, vatandaşların huzur ve güvenliği için fedakarca görev yaptığını ifade eden Kamçı, şunları kaydetti:

"Halkımız için fedakarca görev yapan Emniyet teşkilatımız, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, milletimizin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumayı hukukun üstünlüğü çerçevesinde her daim temel ilke edinmiştir. Vatanın bölünmez bütünlüğü ile milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizin aziz hatıralarına ne yapılsa şüphesiz azdır. Onların ruhu ancak milli birlik ve beraberliğimizi korudukça, onların uğrunda şehit oldukları değer ve ideallere sahip çıkıldıkça şad olacaktır. Yüce Allah'ın övdüğü şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimiz sizler bu ülkenin bu vatanın en onurlu insanlarısınız. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz varlığımızın ve özgürlüğümüzün temeli olup siz şehit aileleri ise yüce milletimizin gurur kaynağı ve şehitlerimizin bizlere emanetisiniz."

Emniyet Müdürü Ömer Urhal da cesaret, fedakarlık ve feragat timsali kahraman şehit ve gazilerle daima iftihar ettiklerini belirterek, "Uğruna canlar feda edilen bu kutsal topraklar bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Toplumsal barışımızın, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimizin değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Kamçı ve protokol üyeleri gazi polis memurlarına plaket verdi.

Etkinliğe Vali Kamçı'nın eşi Ayşe Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Ümit Çimen, emniyet teşkilatı vazife malulleri ve şehit aileleri katıldı.

Son Güncelleme: 05.09.2016 20:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.