17 Temmuz 2016 Pazar 17:08
Türkiye Ayakta

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Malatya'da protesto gösterileri sürüyor.

Malatya'da, önceki akşam saatlerinden itibaren Kapalı Çarşı ve İnönü Caddesi'nden ayrılmayan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atıyor. Sıcak havaya rağmen alanlardan ayrılmayan vatandaşlara araç sürücüleri de korna çalarak destek oluyor.

Vatandaşlar, araçlarına astıkları Türk bayrağıyla şehir merkezinde sık sık tur atarken, kimi vatandaşlar da ellerinde Türk bayrağı ve çeşitli dövizlerle yürüyor.

Çeşitli protesto gösterilerine sahne olan meydanda bazı vatandaşlar ise darağacı taşıyarak tepkisini dile getirdi. Bir vatandaşın, darağacına oyuncak bebek asıp üzerine "FETÖ ve köpekleri için idam istiyoruz. Vatana ihanetin affı asla olmaz." yazısı astığı görüldü.

- Taksici esnafından protesto

Malatya'da taksiciler de FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla konvoy oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan çok sayıda taksici, araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla Kanalboyu'na kadar konvoy oluşturup, korna çalarak FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Keskin, yaptığı açıklamada, Türk esnaf ve sanatkar camiasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında dimdik durduğunu belirtti.

Esnaf ve sanatkar camiasının işinin başında, sokaklarda ve meydanlarda olacağını kaydeden Keskin, "Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Herkesi meydanlara davet ediyorum, meydanlara çıkalım. Demokrasiye sahip çıkmak ülkeye sahip çıkmaktır. Ezanlarımız susmadı, bayraklarımız inmedi. Camilerimizde okunan selalar bugün meydanlara dökülen milletimize büyük bir güç vermiştir." dedi.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta da vatandaşların FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetleri sürüyor.

Şehrin en işlek caddelerinden biri olan Trabzon Caddesi'nde uzun araç konvoyları oluşturan vatandaşlar, Türk bayrakları astıkları araçlarında korna çalarak darbe girişimine tepkilerini gösteriyor.

Kimi vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda Mehter Marşı söylüyor.

AK Parti İl Başkanlığı yanında oluşturulan platformda iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileri ile vatandaşlar darbe girişimine tepkilerini gösteriyor.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da da vatandaşlar, tepkilerini önceki günden itibaren tuttukları "demokrasi nöbetiyle" devam ettiriyor.

Genellikle AK Parti İl Başkanlığı ve 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı güzergahında toplanan vatandaşlar, hava sıcaklığının 45 dereceye yaklaşmasına rağmen, alanlardan ayrılmıyor.

İş yerleri, evler ve kamu binalarının pek çoğunun Türk bayraklarıyla donatıldığı kentte, şehir içindeki sivil ve toplu taşıma araçlarının büyük bir kısmında da Türk bayrakları bulunuyor.

Tepkilerini araçlarında korna çalarak gösteren vatandaşlara, çevredeki esnaf da alkışlarla destek veriyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri, meydanlarda bekleyen vatandaşlara su, çorba ve yemek ikramını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçları vatandaşları meydanlara ücretsiz taşıyor.

Bu arada, polis ekiplerinin 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı nizamiye kapısını kapatan iş makinelerinin yanındaki bekleyişi sürüyor.

Son Güncelleme: 06.08.2016 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.