21 Aralık 2015 Pazartesi 12:28
Uluslararası Madde Bağımlılığı

 Malatya'da düzenlenen "Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu"nda, "Madde bağımlılığıyla mücadele ve yerel yönetimler" konulu oturum yapıldı.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile bazı sivil toplum kuruluşlarınca kentteki bir otelde düzenlenen sempozyumun bugünkü oturumunu, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak yönetti.

Konuşmacılardan Malatya Devlet Hastanesi Eğitim Uzmanı Dr. Murat Sezik, "Madde bağımlılığıyla mücadelede yerel yönetimlerin rolü" hakkında sunum yaptı.

Sezik, Türkiye'de toplam 4 Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin de Malatya'da olduğunu söyledi.

Murat Sezik, bu merkezlerin bağımlılıkla mücadelede etkin olduğunu anlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksek Gençlik Merkezi Uygulamaları Klinik Uzmanı Sosyolog Gürkan Berkcan da Gaziantep'in madde bağımlılığı ölümlerinde 7'nci sıradan 4'üncü sıraya geldiğini bildirdi.

Amaçlarının "bağımlıları topluma kazandırmak" olduğunu kaydeden Berkcan, hastaların yüzde 80'inin mobil ekip aracılığıyla, geriye kalanının da aileleri tarafından getirildiğini aktardı.

Bosna Hersek Novi Grad Belediyesi Türk Dünyası Belediyeler Birliği Dış İlişkiler Uzmanı Vedad Haliloviç ise belediye olarak bağımlılıkla mücadelelerini ve bu konuda yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Gençlerin madde bağımlısı olmalarının önüne geçmek için birtakım önlemler aldıklarını dile getiren Haliloviç, eğitimler verdiklerini, futbol ve basketbol gibi branşlarda turnuvalar düzenlediklerini kaydetti.

Kırgızistan Cumhuriyeti Uyuşturucu Kontrol Daire Başmüfettişi Almaz Mamytov da "Kırgızistan'daki uyuşturucu kontrolü ve yerel uygulamalar" konulu sunum yaptı.

Son Güncelleme: 21.12.2015 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.