29 Temmuz 2016 Cuma 14:23
Vali Toprak Şehit Yaşa'nın Ailesini Ziyaret Etti

 Malatya Valisi Mustafa Toprak, Siirt-Eruh karayolunda, terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak etmesi sonucu şehit olan 21 yaşındaki Piyade Er Mikail Yaşa'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, taziye çadırında şehidin yakınlarına ve orada bulunanlara başsağlığı ve sabır dileklerini ileten Toprak ve beraberindekiler İl Müftüsü Ümit Çimen’in okuduğu duaya eşlik etti.

Geçmiş de haçlı seferleri ne ise bugün de yapılmak istenenin o olduğunu kaydeden Toprak, "İstiklal Savaşında, Çanakkale Savaşında biz galip geldiğimiz için bu savaşı bitirmiyorlar, bitirmeyecekler de. Dikkatli olacağız bize düşen görev bu, güçlü bir Türkiye istemiyorlar, sen tankını, topunu, uçağını yapamazsın, sen teknolojini, ihracatını, fabrikanı, üretimini ileriye götüremezsin, geliştiremezsin. Sen devamlı bizlere bağımlı ol demek istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin,halkının güçlü olduğunu aktaran Toprak, şunları kaydetti:

"Tarihi şan ve şerefle dolu ordumuz güçlü, aramıza sokulan nifaklar karşısında önemli olan bizim gücümüzdür. Bugün bu meydanlardaki, 81 ildeki güç de bu. Halkımız diyor ki 'sen hangi keneleri yetiştirir içimize sirayet ettirirsen ettir, bizden olmayanları bizdenmiş gibi içimizde yuvalandırırsan yuvalandır, karşısında Türkiye Cumhuriyeti devletini tüm kurumlarıyla milletiyle silahsız da olsa karşısında dururuz' diyor."

Şehit dedesi Şerif Yaşa ve şehit babası Nevzat Yaşa’ya evlatlarının bu vatan için şehit olarak yüce bir mertebeye ulaştığını belirtti.

Baba Yaşa, son günlerde yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bu vatana ihanet edenlerin temizlenmesi için bir değil on tanede oğlum olsa göndermeye razıyım." ifadelerini kullandı.

Ziyarette Toprak'a, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ersun Altunsoy, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü​ Faruk Nalçacı eşlik etti.

Son Güncelleme: 29.07.2016 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.