15 Temmuz 2016 Cuma 17:58
Vali Toprak'a Bir Ziyaret Daha

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) Başkanı İhsan Akın ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Valiliğine atanan Mustafa Toprak'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Toprak, tarım ve hayvancılığın gıdanın temel kaynağı olduğundan insanlar için önemli olduğunu söyledi.

İnsanın hayatta kalması için gıdanın elzem olduğunu kaydeden Toprak, "Elzem olan yeme içmenin karşılığı gıdayı, o gıdanın bitkisel ve hayvansal üretimini mutlaka yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

Toprak, gıdanın tarım ve hayvancılığa dayandığını kaydederek, "Özellikle son yıllarda devletimizin, bakanlığımızın önemli destekleri var. Sivil toplum örgütlerinin bu manada eğitim ve yönlendirmeyle birlikte algılamaları ve bunun karşısında çalışma azmi var. İnanıyorum ki bu desteklemeler ve uyumla birlikte daha da iyi noktaya gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Akın ise Malatya'da kayısının önemli bir değer olduğunu, fakat tarım ve hayvancılığın da kentin ekonomisi için önemli olduğunu belirtti.

Birbirini tamamlayan kurumlar olarak Malatya'daki tarım ve hayvancılığa katkı sunmaya çalıştıklarını ifade eden Akın, "El birliği yaptık, taşın altına bedenimizi koymak için yola çıktık. Malatya'da yerel yönetimler olsun, kurumlar ve kuruluşların bu sektöre destek olması lazım. Hükümetimiz tarım ve hayvancılığa önemli destekler sağlıyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akın, keçi yününden yapılmış Türk Bayrağını Toprak'a hediye etti.

Son Güncelleme: 15.07.2016 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.