19 Nisan 2016 Salı 11:48
'Volkan Babacan En Başta Yer Alıyor'

A Milli Futbol Takımı Kaleci Antrenörü Alper Boğuşlu, milli file bekçisi Volkan Babacan'ın gösterdiği performansla Avrupa Şampiyonası'na gidecek kaleciler içinde en başta yer aldığını söyledi.

Fransa'da 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) mücadele edecek A Milli Takım'ın kaleci antrenörü Boğuşlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvaya en iyi şekilde hazırlandıklarını kaydetti.

Takım olarak her geçen gün daha iyiye doğru gittiklerini anlatan Boğuşlu, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'in kalecisi Volkan Babacan'ın milli takımdaki performansına dikkati çekti.

Volkan'ın oynadığı karşılaşmalarda başarılı performans sergilediğini dile getiren Boğuşlu, "Volkan Babacan 8 maçta sadece 4 gol yedi ve bana göre EURO 2016'ya gidecek ve orada olacak kaleciler arasında en başta yer alıyor." dedi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in tercihlerinde çok isabetli olduğunun kalecilik anlamında da kanıtlandığını kaydeden Boğuşlu, "Kalecilerimizden memnunuz. O da her gün kulübünde doğru çalışıyor ki bu performansı gerçekleştirebiliyor. Onun dışındaki kalecilerimiz de çok iyiler. Şu ana kadar ne yapıldıysa o gün de iyi olan 3 kaleci orada olacak ve üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de genel olarak kalecilerin iyi olduğunu vurgulayan Boğuşlu, kalecilerin daha donanımlı olmaları için çeşitli eğitim faaliyetleriyle açığı kapatmaya çalıştıklarını kaydetti.

Türk kaleci ekolünü oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Boğuşlu, bu hedefe de en kısa zamanda ulaşmak istediklerini ifade etti. Boğuşlu, bu doğrultuda farklı kentlerde kaleci ve kaleci antrenörleriyle bir araya gelip hedeflerini anlattıklarını, çalışmaların yolunda gittiğini ve gelecek için umutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 20.04.2016 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.