31 Temmuz 2016 Pazar 13:13
Yangında Zarar Gören Tarihi Konak Restore Ediliyor

Malatya tarihinde önemli bir yere sahip olan ve yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen asırlık Karakaş Konağı, aslına uygun restore edilerek turizme kazandırılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl meydana gelen yangında kullanılamaz hale gelen Karakaş Konağı için Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlandı.

Projeler Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da onaylandı. Tarihi konağın Büyükşehir Belediyesine devrinin ardından geçen ay proje ihalesi gerçekleştirildi.

İhale kararının onaylanmasının ardından restorasyon çalışmalarına başlandı. Restorasyon kapsamında konağın yangından büyük oranda zarar gören ahşabı tamamen yenilenecek. Daha önceki restorasyon çalışmaları sırasında beton katkısıyla yapılan sıvalar yerine aslına uygun olarak Horasan harç kullanılacak. Gerekli görülen yerlerde ise yine aslına uygun olarak statik güçlendirmeler yapılacak.

Malatya merkezdeki en eski ve büyük konaklarından biri olan Karakaş Konağı, orijinal haline en yakın şekilde restore edilerek kent turizmine kazandırılacak ve halkın hizmetine sunulacak.

Restorasyonun bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

yanginda-zarar-goren-tarihi-konak-restore-ediliyor.jpgyanginda-zarar-goren-tarihi-konak-restore-ediliyor-001.jpg

Son Güncelleme: 31.07.2016 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.