10 Şubat 2016 Çarşamba 16:23
Yaralı Puhu Kuşuna Bakanlık Sahip Çıktı

  Malatya'nın Kale ilçesinde vatandaşlar tarafından ayağından yaralı halde bulunan puhu kuşu, tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kale ilçesinde dağlık arazide yaralı halde puhu kuşu bulan vatandaşlar, durumu önce İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Ekiplerinin de durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya Şube Müdürlüğüne haber vermesi üzerine ilçeye gelen veteriner ve uzman ekipler, yaralı kuşa bulunduğu yerde ilk müdahaleyi yaptı.

Ayağından yaralandığı belirlenen kuş daha sonra özel bir kafese alınarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya 15. Bölge Müdürlüğüne getirilerek burada tedavi altına alındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya 15. Bölge Müdürlüğü veteriner hekimi Anıl Kızılaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, puhu kuşunun bölgede yaşayan nadir hayvanlardan olduğunu söyledi.

Ayağından yaralı kuşa hemen müdahale ettiklerini anlatan Kızılaslan, yaptıkları kontrollerde kuşun ayağından ağır yaralandığını ve kesilmesi gerektiği kararını aldıklarını ifade etti.

Yaranın neden kaynaklandığını henüz tespit edemediklerini aktaran Kızılaslan, "Yaralı kuşun ayağına protez takmayı düşünüyoruz. Daha sonra puhu kuşunu Gaziantep Hayvanat Bahçesine göndereceğiz" dedi.

Kızılaslan, geçen yıl sorumluluk alanlarında 3 yaralı puhu kuşunun tedavisini gerçekleştirerek doğaya bıraktıklarını da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 10.02.2016 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.