17 Aralık 2015 Perşembe 21:36
Yaşama Yol Ver

Malatya Sağlık İl Müdürlüğünce "Yaşama Yol Ver" projesine destek veren kurum müdürleri ve sivil toplum temsilcileriyle toplantı yapıldı.

Malatya İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Malatya Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran, "Yaşama Yol Ver" projesiyle ambulanslara yol verilmesi konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesinin amaçlandığını belirtti. 

Trafikte ambulanslara öncelik verilmesinin hayati önem taşıdığına dikkati çeken Duran, "O ambulansın içinde sizin yakınlarınızdan biri taşınıyor olabilir. Sizin hiç haberiniz olmadan o ambulans sizin bir yakınınızı almış ve hastaneye yetiştirmeye çalışıyor olabilir" dedi.

Bir ambulansla trafikte karşılaşıldığında, ambulansa öncelik verilmesinin projenin temel hedefi olduğunu aktaran Duran, projeyle toplumda bilinçlenmeyi sağlamayı amaçlandıklarını belirtti. Duran,  proje kapsamında ayrıca 112 Acil Servis hattının vatandaşlar tarafından boşu boşuna meşgul edilmesinin önüne geçilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Konunun öğrenciyle ilgili boyutunun da bulunduğunu dile getiren Duran, "Öğrencilerimizi küçük yaşta ambulanslarla tanıştırmak, ambulansla ilgili bilgi vermek, içerisini göstererek, çocukların bu konuda bilinçlenmesini sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.,

 Malatya İl Sağlık Müdürü Nail Umay da Türkiye geneli rakamlara bakıldığında 112 Acil Servis hattına yapılan aramaların yüzde 95'e yakınının gereksiz veya kasıtlı meşgul etme, oyalama ya da dalga geçme amacıyla yapıldığını söyledi. Umay, "112'ye yapılan aramaların ancak yüzde 5'lik kısmı sağlık amaçlı olup, bunlarında bir kısmı 112'nin gerçek görev alanına girip de bizim ekip gönderdiğimiz vakalar olur" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.12.2015 21:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.