20 Mart 2015 Cuma 18:03
Yaşlılar Haftası

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Yaşlılar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalık, mesajında, geçmişle günümüz arasında bir köprü görevi üstlenen yaşlıların birer medeniyet taşıyıcıları olarak en büyük hazineler olduğunu belirtti.

Yaşlıların tarih süzgecinin en derin tecrübelerini günümüze taşıyarak örf, adet ve gelenekler ışığında yol göstericiler olduğuna dikkati çeken Çalık, şunları kaydetti:

"Milletimiz geleneklerine bağlı bir toplum tutumuyla tarihin her döneminde yaşlılarımıza hürmeti ve hizmeti insani bir görev addetmiştir. Yaşlılarımızın ihtiyaçlarını gidermek, onlara hizmet etmek, şefkatle hürmet göstermek toplumumuzun önem ve hassasiyet gösterdiği bir konu olduğu gibi devletimizin de en mühim görevidir. Bu çerçevede, yaşlılarımıza hizmet anlayışını devlet politikalarına yansıtmayı bir sosyal devlet ilkesi olarak kabul etmiş bulunmaktayız. Hükumetimiz son 13 yılda bu anlayışla politikalar üretirken, onların ferah bir yaşam sürmesini temin etmek için birçok düzenlemeyi hayata geçirmiş. Bu düzenlemelerle yaşlılarımızın takdirini toplamayı ve dualarını almayı başarmıştır ancak unutulmamalıdır ki yaşlılarımızın yanında olmak devletimizin olduğu kadar geleneklerimizin gereği, toplumumuzun da ödevleri arasındadır. Bu kapsamda yaşlılarımızı daha fazla topluma entegre etmeli, gençlerimizi de tecrübelerinden yararlanmaya teşvik etmeliyiz."

Son Güncelleme: 20.03.2015 18:04
Anahtar Kelimeler:
Yaşlılar Haftası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.