08 Nisan 2015 Çarşamba 14:51
Yazıhan ilçesinde, TDİOSE kurulacak

MALATYA - Malatya'nın Yazıhan ilçesinde, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) kurulmasının planlandığı bildirildi.   

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Yazıhan ilçesi Mısırdere Mahallesi'nde 318 hektar alana kurulması planlanan sanayi bölgesi, 165 işletme ve 20 bin büyükbaş hayvan kapasiteli olacak.

Bu sayede 48 bin civarında olan Malatya’daki besi hayvanı sayısı artacak, bu alandaki işletmeler bir araya toplanacak ve 600’ün üzerinde istihdam sağlanacak.

Projeye destek veren Büyükşehir Belediyesi, TDİOSB'nin imar planlama çalışması, jeolojik etüt ve çevresel etki değerlendirme raporlarını hazırlayacak.

Proje ortağı diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla eş zamanlı olarak yürütülen çalışmaların 3-4 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Son Güncelleme: 08.04.2015 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.