04 Ocak 2016 Pazartesi 16:23
Yeni Malatyaspor İkinci Yarıdan Umutlu

 PTT 1. Lig'de sezonun ilk yarısını 21 puanla 13. sırada tamamlayan Alima Yeni Malatyaspor, son haftalardaki yükselişini ikinci yarı da sürdürmeyi hedefliyor.

Sezona teknik direktör Yücel İldiz ile büyük umutlarla başlayan ancak beklentilere cevap veremeyen Malatya temsilcisi, ilk haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla alt sıralara doğru geriledi.

Deneyimli teknik adamla 7. haftada yollarını ayırarak kan değişikliğini giden sarı-siyahlı takım, teknik direktör İrfan Buz ile çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrıldı.

İlerleyen haftalarda çıkış yakalayan sarı-siyahlılar, Buz yönetiminde çıktığı 10 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet aldı ve 16 puan topladı.

 

- Deplasmanda en çok puan toplayan takım

 

İlk yarı deplasmanlarda başarılı performans sergileyen Alima Yeni Malatyaspor, aynı performansı iç sahada gösteremedi.

Sarı-siyahlılar, iç sahada oynadığı 8 maçta sadece Alanyaspor ve Kayseri Erciyesspor maçlarından galibiyetle ayrılabildi. Malatya ekibi, sahasında 1461 Trabzon'a 1-0, Elazığspor'a 2-1, Göztepe'ye 3-1, Denizlispor'a 2-1, Adana Demirspor'a ise 3-1 yenildi, Samsunspor ile golsüz berabere kaldı. Alima Yeni Malatyaspor topladığı 21 puanın sadece 7'sini seyircisi önünde kazandı.

Malatya temsilcisi, deplasmanda oynadığı 9 karşılaşmada ise 4 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet alırken, 7 gol attı, kalesinde 7 gol buldu. 

Sarı-siyahlılar, bu sezon topladığı 21 puanının 14'ünü dış saha maçlarında kazandı. Alima Yeni Malatyaspor, Göztepe ile deplasmanda en çok puan toplayan takım oldu.

Attığı 16 golle ise ligin en az gol atan takımları arasında yer alan sarı-siyahlılarda takımın en golcü oyuncusu İrfan Başaran oldu. İrfan, rakip fileleri 5 kez havalandırdı.

 

- "İkinci yarıya daha güçlü girmek istiyoruz"

 

Alima Yeni Malatyaspor'un sportif direktörü Ali Ravcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun kötü bir başlangıç yaptıklarını ancak daha sonra toparlanarak hedefledikleri puana ulaştıklarını söyledi.

Takım olarak lige renk kattıklarını düşündüklerini belirten Ravcı, başarılı olabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Bu sezonu, lige alışma dönemi olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Ravcı, "Devre arası yapacağımız transferlerle takımızı daha da güçlendirip, sezonun ikinci yarısına daha güçlü girmek istiyoruz" dedi.

Bütün takımların kadrolarını güçlendireceğini anlatan Ravcı, "Takım olarak, kimyamıza uygun karakterli futbolcuları transfer etmek istiyoruz. Çünkü mevcut oyuncularımız hem gerçek hem de futbol karakterlerini ilk yarı çok iyi sahaya yansıtıp, bunun sonucu aldı. Sezonun ilk yarısında hedeflediğimiz 21 puanı yakaladık. İnşallah ikinci yarı daha fazla puan toplarız. Aynı ciddiyetle sahada mücadele edip, ligi en iyi yerde tamamlamak için çaba göstereceğiz."

İlk yarının son haftalarındaki yükselişlerini ikinci yarı da sürdürmek istediklerini belirten Ravcı, sahada futbol adına doğruları yapıp, puanlar toplamak istediklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 04.01.2016 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.