28 Şubat 2016 Pazar 13:03
Yeşilyurt'ta Kadınlara İşaret Dili Kursu

Yeşilyurt Belediyesince kadınlara işaret dili eğitimi veriliyor.

Belediyenin Kadın Yaşam ve Spor Merkezi'nde açılan kursa devam edenleri ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, diğer dillerdeki gibi işaret dilinin de dil bilgisi kuralları bulunduğunu belirterek, dünyada sadece birden çok işaret dili olduğunu söyledi.

Polat, şöyle konuştu:

"Osmanlı işaret diliyle ilgili olarak yapılmış araştırmaların neredeyse çoğu yabancı araştırmacılar yapmıştır. Bu araştırmacılar, o zamanlar Osmanlı sarayına girme şansı bulan yabancı sefirler, müzisyenler, tacirler ve seyyahların anı kitapları, sefaretnameler, seyahatnamelerden yola çıkarak Osmanlı işaret dilinin varlığı ve o yıllarda saraydaki ve İstanbul'daki sağır ve dilsizlerin durumu hakkında bizi bilgilendirmişlerdir. 600 yıllık bir geçmişe sahip Türk işaret dili ne yazık ki bugün okullarda öğretilmiyor. 1500'lü yıllarda işaret dili konusunda dünyanın en az 200 yıl önünde olmamıza rağmen günümüzde dünyanın en az 60 yıl gerisindeyiz. İşitme engellilere yönelik hizmetleri bizden gören Avrupalılar, özellikle Fransız İhtilali'nden sonra işitme engellilerin eğitimine ağırlık vermiş ve bu eğitimin yaygınlaşmasına katkı sağlamışlardır."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından birçok sözlük yayımlanarak Türk işaret dilinin standart bir hale getirilmeye çalışıldığını dile getiren Polat, "Belediye olarak iletişimin önündeki engelleri kaldırmak için bu eğitimi düzenledik" dedi.

Kursa devam eden kadınlar da engellilere ve topluma faydalı olabilmek için kursa devam ettiklerini kaydettiler.

 

Yeşilyurt'ta Kadınlara İşaret Dili Kursu

Yeşilyurt'ta Kadınlara İşaret Dili Kursu

Son Güncelleme: 29.02.2016 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.