12 Nisan 2016 Salı 16:38
Ygs'de Dereceye Giren Öğrenci Ödüllendirildi

Malatya'da 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) il birincisi ve Türkiye 24'üncüsü olan İbrahim Ethem Hamamcı'ye ödül verildi.

Malatya Fen Lisesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, öğrencilik yıllarında Malatya Fen Lisesinde okumanın hedefleri arasında olduğunu anlattı.

Burada okumanın sorumluğu arttırdığını kaydeden Babahanoğlu, okulun geçen yıl Türkiye 1. çıkardıklarını kaydeden, "Bu sene Türkiye 24. var. İlk 10 binde 49 derecemiz var. Bu ne demek. İlk 10 bine giren bütün arkadaşlarımızın tıp, mühendislik fakültelerine yerleşmesi demek. Boğaziçi, Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik Üniversitesi Gibi Türkiye'nin en iyi üniversitelerine yerleşmek önemli. Ancak akademik başarınızı kültürümüzle, değerlerimizle, kitap okumakla da süslemeniz lazım." diye konuştu.

YGS'nin ilk adım olduğunu anımsatan Babahanoğlu, asıl hünerin Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) gösterilmesi gerektiğini söyledi

İbrahim Ethem, kendisine çalışma azmi kazandıran öğretmenlerine teşekkür ederek, sınavda ilk 10'a girme sözünü verdi.

Babahanoğlu, konuşmaların ardından dereceye giren Ethem'e altın hediye etti.

Son Güncelleme: 13.04.2016 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.