02 Eylül 2015 Çarşamba 13:05
Yol kesen teröristlerin doktoru öldürmesi

 İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyeleri ve Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık personeli, Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçeleri arasında karayolunu kesen terör örgütü PKK mensuplarınca durmaması üzerine ateş edilen araçta yaşamını yitiren doktor Abdullah Biroğul'u için bir araya gelerek saldırıyı kınadı.

Turgut Özal Tıp Merkezi girişinde üyeler adına açıklama yapan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Üner Kayabaş, 31 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde meslektaşları Dr. Abdullah Biroğlu'un uğradığı terörist saldırısı sonucunda şehit olduğunu söyledi.

Biroğlu'nun genç yaşta sevdiklerinden ve hastalarından koparıldığını belirten Kayabaş, "Kulp Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan Dr. Abdullah Biroğlu, bölge insanına hizmet etmekte ve hastaların sağlığını korumak için çalışmaktaydı. En zor savaş koşullarında dahi doktora ve sağlık çalışanlarına saldırı yapılmaması bir insanlık düsturudur. Buna rağmen meslektaşımıza yapılan bu saldırı öncelikle bölge insanına ve onların sağlığına yönelik bir kast olmuştur. Sağlık çalışanlarının en önemli görevi insanı yaşatmaktır. Ülkemizin birer sağlık personeli olarak bizler doğan bir bebeğin annesin kucağına verildiğinde oluşan gülücüğü, yaşlı bir teyzenin teşekkürünü ve acılı bir babanın duasını, yürüttüğümüz bu kutsal vazifenin en önemli karşılığı olarak görüyoruz. Meslektaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan bu saldırı, terörün ne kadar uslanmaz, insanlık ve mantık dışı ve cahilce bir eylem olduğunun acı bir örneği olmuştur" ifadelerini kullandı.

Kayabaş, Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanları olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yoğun hasta almakta olduklarını ve bu hastalara uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunduklarını dile getirerek, "Bölgemizde gerçekleşen böylesi elim hadiseler bizim çalışma ve insanımıza sağlık hizmeti sunma gayretimizi hiçbir şekilde azaltmayacaktır. Ancak, bu saldırılar diğer birçok sağlık personeli için bir kaygı nedeni olabilir. Bu tür saldırıların bir daha tekrar etmemesi en büyük dileğimizdir. Sağlık şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sağlık çalışanlarına sabırlar diliyoruz" diye konuştu. 

 

Son Güncelleme: 02.09.2015 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.