18 Nisan 2016 Pazartesi 16:13
Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetler

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 9 yıl önce öldürülen 3 kişiden biri olan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske için mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Geske'nin, Kiltepe Mahallesi'ndeki Ermeni Mezarlığı'nda bulunan kabri başında düzenlenen törene, Malatya Kilisesi Pastörü Tim Stone, Diyarbakır Protestan Kilisesi Pastörü Ahmet Güvener, Adana Kurtuluş Kilisesi Pastörü Hüseyin Ocak, Van Kilisesi Pastörü Vahit Yıldız ile çeşitli illerden gelen cemaat üyeleri katıldı.

Güvener'in dua etmesinin ardından konuşma yapan Stone, Geske'nin Malatya'ya bir umutla geldiğini belirterek, "Tilman kardeşimiz öldürüldüğü zaman onun eşi Suzanna, 'Baba, bunları affedin çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar' dedi." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, Geske'nin mezarına karanfil bıraktı.

Malatya'da 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, bıçaklanarak öldürülmüştü.

Son Güncelleme: 18.04.2016 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.