04 Şubat 2016 Perşembe 15:43
13 Günlük Bebek Bağırsak Ameliyatı Oldu

 Muş’ta erken doğan ve kalın bağırsağında delik tespit edilen 13 günlük bebek başarılı bir operasyonla hayata tutunmayı başardı.

Muş’un Arpayazı köyünde Yaşayan Hamdi’ye Karakaya, Muş Devlet Hastanesinde sezaryenle onuncu çocuğunu dünyaya getirdi.

Ayşe adı verilen bebeğin kalın bağırsağında delik tespit edilmesi nedeniyle henüz 13 günlük bebek ameliyata alındı.

AA muhabirine açıklamada bulunan Çocuk Cerrahi Uzmanı Kaan Maşrabacı, bebekğin kalın bağırsağında delinme olduğunu tespit ettiklerini ve hemen çocuk Cerrahi Uzmanı Mehmet Can ve Anestezi Uzmanı Dr Sultan Acar ile Ayşe bebeği ameliyata aldıklarını belirtti.

7 saat süren başarılı operasyon sonrası bağırsaktaki deliği onardıklarını kaydeden Maşrabacı, hastanede ilk kez böyle zorlu bir ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu tür zorlu ameliyatların ancak üniversite ve araştırma hastanelerinde yapılabildiğini aktaran Maşrabacı, şunları kaydetti:

“Biz bu bebeği gördüğümüzde tabi öncelikle nekosal bağırsak delinmesi olduğunu tespit ettik ve hemen bebeği ameliyata aldık. Kalın bağırsağın girişlerinde birçok delik tespit ettik.Yaklaşık 7 saatlik bir operasyonla kalın bağırsak kısmına almak durumda kaldı. Sonrasında ince ve kalın bağırsak açtık. Bu şekilde ameliyatı gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası bebekte olumlu gelişmeler devam ediyor."

Yenidoğan Uzmanı Dr. Baran Cengiz Arcagök ise ameliyathanede hemen bebeğe canlandırma uygulandığını ve yoğun bakım ünitesine alındığını kaydetti.

Akciğeri yetirince gelişemediği için bebeği hemen solunum cihazına bağladıklarını anlatan Arcagök, bebeği sürekli kontrol altına alıp takip ettiklerini, midesine bir tüp yerleştirilerek bu şekilde azar azar anne sütü verdiklerini ve bebeğin sağlık durumu iyi olduğunu ifade etti.

13 Günlük Bebek Bağırsak Ameliyatı Oldu

13 Günlük Bebek Bağırsak Ameliyatı Oldu

13 Günlük Bebek Bağırsak Ameliyatı Oldu

13 Günlük Bebek Bağırsak Ameliyatı Oldu

Son Güncelleme: 04.02.2016 16:33
Anahtar Kelimeler:
MuşAmeliyatBebek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.