13 Mayıs 2016 Cuma 16:03
9 Bin 202 Kişi Hibe Desteğine Başvurdu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçileri kırsalda tutmak amacıyla başlatılan "30 bin lira hibe desteği" projesine, Muş'ta 9 bin 202 kişi başvuruda bulundu.

13 Nisan'da başlayıp 12 Mayıs'ta müracaatların bittiğini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, yaptığı açıklamada, 11 bin civarında başvuru olduğunu ancak dosyasıyla kuruma başvuruda bulunanların, 9 bin 202 kişi olduğunu söyledi.

Çolakoğlu, şunları kaydetti:

"Bir ayda başvuru sayımız 11 bini geçti. Başvurusu onaylanan çiftçi sayımız 9 bin 202 oldu. İlimizin, tarım ve hayvancılık potansiyeli çok yüksek. Özellikle hayvancılık konusunda yem bitkisi ve meralarımızın alt yapısının güçlü olması sebebiyle hayvancılığa başvurular daha fazla oldu. Başvuruların yüzde 97'si hayvancılıkla alakalı oldu. Arıcılıkta 122 kişi, 8 kaz ve 21 hindicilik başvurumuz oldu. Diğer başvurularımız da bitkisel üretimlerdi."

Son Güncelleme: 14.05.2016 17:14
Anahtar Kelimeler:
MuşHibeGenç çiftçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.