04 Nisan 2015 Cumartesi 17:32
AFAD çalışanlarının tazminat talebi

MUŞ - Afet ve Acil Durum Çalışanları Sendikası (AFAD-Sen) Genel Başkanı Ayhan Çelik, afet çalışanlarına yönelik afet tazminatının verilmesi noktasında düzenleme yapılmasını istedi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, AFAD çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

Afetlerle mücadelenin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını belirten Çelik, "İnsanlığın gelmiş olduğu bilgi ve teknoloji düzeyi doğal afetleri önlemeye yetmese de afet öncesinde toplumun en az zararla ve fiziksel kayıpla kurtulabilmesi için gereken teknik ve idari önlemler alınabilir. Afet sonrasında ise mümkün olan en fazla sayıdaki insanı kurtarmak ve afetlerin doğurabileceği tehlike ve risklere karşı insan canını ve malını korumak hayati ve prestijli bir önemdir" ifadesini kullandı.

Van depremi, Soma ve Karaman madenlerinde yaşanan afetler ile Suriyeli mülteciler konusuna bakıldığında ekonomik ve sosyal kayıpların en düşük düzeyde kalması, yaraların bir an önce sarılması, güvenli ve gelişmiş yeni bir yaşam çevresi oluşturulması ve hayatın bir an önce normal hale getirilmesi için canla başla mücadele eden AFAD personelinin, ulusal ve uluslararası imajının daha net algılanacağını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"AFAD çalışanları 5902 Sayılı Kanundaki bazı eksikliklerin günün ihtiyaç ve gelişmelerine paralel olarak giderileceği beklentisini taşırken, 28 Ocak 2014 tarih ve 404 sayılı TBMM Başkanlığına verilen kanun tasarısı ile AFAD personelinin sosyal denge tazminatı ve yemek ücreti gibi özlük hakları da ellerinden alınmıştır. Bu tasarıdan önce birçok kurumun gözdesi durumunda olan AFAD, bu tasarının kabulünden sonra terk edilen bir gemi durumuna düşmüştür. 24 saat esasına göre çalışan, bedenini enkaz altına sokan, gerektiğinde madene giren, su altına dalan yani her an devreye girmeye hazır bir mekanizma gönüllülüğü taşıyan AFAD personeli bir depremzede durumuna getirilmiştir."

Türkiye'de afetlerin sıkça yaşandığını belirten Çelik, AFAD çalışanlarının nitelikli insan gücüne sahip olması, kurumun cazibesinin arttırılması gerektiğini kaydetti.

Bunun AFAD çalışanlarının mali haklarının önemli ölçüde iyileştirilmesiyle sağlanacağını bildiren Çelik, "Bunca iş yükü altında olan AFAD çalışanlarının hakkı olan tazminatın ödenmesi ve çalışanların mağduriyetinin giderilmesi için Başbakanlığımızın yasal düzenleme yapmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 04.04.2015 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.