16 Şubat 2016 Salı 15:53
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın katıldığı bir televizyon programındaki açıklamalarına ilişkin, "CHP'nin bölünme tehlikesi var ve bunu görmeleri lazım. Ya milletin savunduğu değerleri savunacaklar ya bölünecekler ya da yok olacaklar. Tercih onların. Artık bu işaretler gözüküyor" dedi.

Muş'ta esnaf ziyaretinde bulunan Üstün, daha sonra kentteki tarihi mekanları gezdi.

Muş Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi'nin açılışına katılan Üstün, burada yaptığı açıklamada, kentteki iki günlük gezisinin olumlu ve verimli geçtiğini bildirdi.

"Bölgede 6-7 Ekim olayları ile 7 Haziran seçimlerinin ardından, HDP'nin uzlaşmaz tutumu çerçevesinde artık HDP'den bir kopuş olduğu çok açık şekilde görülüyor" diyen Üstün, bu açıdan vatandaşların kendilerini büyük bir teveccühle karşılayarak, kente sık sık gelmelerini talep ettiğini ifade etti.

Terörle sonuna kadar mücadele edileceğini, kardeşliği pekiştirecek adımları da atacaklarını kaydeden Üstün, şöyle konuştu:

"Genel başkan yardımcılarımız bu bölgeden ayrılmayacak. Bakanlarımız bu bölgeye gelerek müjdeler verecek. Buradaki her kesimden barış ve huzur talebi var. Halk çukur kazanları kınıyor ve bunu tasvip etmiyor. Biz de parti olarak hiçbir sokağımıza çukur kazmaya müsaade etmeyeceğiz. Bu operasyonlar sonuna kadar devam edecektir."

- "HDP ve CHP'nin aklını başına alması lazım"

"Halka rağmen siyaset yapılmaz. Halk bir tarafa partiler de terse giderse, bu partiler yok olmaya mahkumdur" ifadesini kullanan Üstün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeni yeni partiler çıkmaya mahkumdur. Bakın HDP halkın tersine gitti ve yok olacaklar. Şu anda barajın altındalar. CHP de yine halkın taleplerinin tersine bir siyaset uyguluyor. Nerede Türkiye'nin düşmanları varsa onların yanında yer alıyor. Katil Esed'in sarayına gittiler. Esed bunları ağırladı ve fotoğraf verdiler. Şimdi de Türkiye, haklı bir mücadele gösteriyor. Onlar halen Türkiye'yi kınıyor. Dün akşam Deniz Baykal televizyona çıktı. Baykal, her şeye rağmen bir devlet adamıdır. Yani milletini düşünür. CHP'nin kurucu kodlarındaki tavrı sergilemiştir. Orada itiraz etti. Bu itirazlar yükselecek. HDP ve CHP için gözüküyor. O bakımdan bu iki parti de aklını başına alması lazım."

- "Türkiye ve millet düşmanları, Cumhurbaşkanına saldırıyor"

DİSK Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanına yapılan hakaretlerin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Üstün, Cumhurbaşkanının milletin bağrından çıkmış bir vatan evladı ve AK Parti'nin kurucu lideri olduğunu anımsattı.

"Bunu bildikleri için herkes, özellikle Türkiye ve millet düşmanları, Cumhurbaşkanımıza saldırıyor" diyen Üstün, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Eğer Cumhurbaşkanımızı alaşağı edebilirlerse, kendilerine göre tırnak içerisinde söylüyorum, 'güya Türkiye'yi ve AK Parti'yi zora sokacaklar'. Ancak katil görmek istiyorlarsa, aynaya baksınlar derim. Katil kimdir? Katil orada askerimizi, polisimizi şehit eden ve bu olayları alkışlayanlardır. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımız elini taşın altına koyarak Barış Süreci'ni başlatan kişidir. Gövdesini koymuştur, risk almıştır. Ancak Cumhurbaşkanımız süreci sürdürürken, onun karşısında yer almışlardır. HDP, CHP ve sendikalarda, bu sürecin sona ermesi için ellerinden gelen her türlü bozgunculuğu geri bırakmamışlardır. Şimdiyse o sendika toplantısına bir bakan gelmiş yani orada onlar ev sahibi, sayın bakan misafir. Ne Türk ne Müslüman ne bu coğrafya ne de Anadolu geleneklerine uymayan bir şekilde oradaki misafirin temsil ettiği değerlere ve kişilere karşı hakaretlerde bulunulmuştur. Bu eylemi şiddetle kınıyorum, reddediyorum. DİSK'te kendini bitirmektedir. Önceki yıl DİSK işçilerin haklarını savunan bir sendika olarak bilinirken, şu anda ise kör ideoloji haline gelmiştir. Bundan da vazgeçmelerini tavsiye ediyorum."

Vali Seddar Yavuz, Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün ve partililerin de katıldığı açılış törenin ardından Üstün, kentten ayrıldı.

Son Güncelleme: 16.02.2016 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.