06 Eylül 2015 Pazar 17:50
AK Parti heyeti Muş'ta

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Kandil silah bıraksa kendisi silah alıp Kandil'e çıkacak içeriden ve dışarıdan birileri peydahlandı. Çünkü bunlar, bu ülkenin birlik ve beraberliğini istemiyorlar" dedi.

İldeki ziyaretleri kapsamında, Valilik ve Belediye programlarının ardından beraberindeki heyetle AK Parti İl Başkanlığına geçen Gül, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde kentten yine en iyi sonucu almayı hedeflediklerini söyledi. 

AK Parti hükümetlerinin 13 yılda ülkeye verdiği hizmetlerin herkesin hatırasında yer ettiğini belirten Gül, "Daha önce ekonomide, siyasette bir sürü kriz ve istikrarsızlık vardı. AK Parti ile bölge halkına verilmeyen haklar, inkar, ret ve asimilasyon politikaları ayaklar altına alındı. Bu bölge halkı dili, kimliği ile inkar edilirken, AK Parti bunların hepsini elinin tersiyle itmiştir" diye konuştu.

Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşmasının birilerini rahatsız ettiğini dile getiren Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kandil silah bıraksa kendisi silah alıp Kandil'e çıkacak içeriden ve dışarıdan birileri peydahlandı. Çünkü bunlar, bu ülkenin birlik ve beraberliğini istemiyorlar. Anneler ağlasın istiyorlar ama biz asla bunlara müsaade etmeyeceğiz. Seçimden sonra Türkiye huzur iklimi içindeyken yaşanan hadiseler bütün milletimizi üzmüştür. Bölge halkı 30 yıldır terör örgütünün baskısı ve tehdidi altında iken, terör örgütü yeniden bölge halkına çektirdiklerini artırmaya çalışıyor."

Gül, Türkiye'de 1990'lı yıllara dönüşün asla olmayacağını, bu konudaki mücadelenin aralıksız devam edeceğini vurgulayarak, ülkenin birliğinin, bütünlüğünün ve huzurunun bozulmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Gül ve beraberindeki heyet, programın ardından kentten ayrıldı. 

AK Parti heyeti Muş'ta

AK Parti heyeti Muş'ta

Son Güncelleme: 06.09.2015 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.