09 Nisan 2016 Cumartesi 15:23
Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Turhan:

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, "Bir ülkede bir toplumda problemin kaynağı genç değildir. Problemi oluşturan ne yazık ki o sistemi oluşturan mekanizmalardır, sistemlerdir" dedi.

Turhan, AGD Muş Şubesi'nde, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Turhan, yaptığı açıklamada, kutlu doğum haftasının sadece bir doğum günü kutlaması olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Turhan, "Hristiyan dünyasında 2000 yıldır Hazreti İsa'nın doğum günü kutlanıyor. Bizim peygamber efendimizle alakalı ortaya koyduğumuz bu çalışmalar insanlarımızın aydınlatılmasıyla alakalı çalışmalar olmalı. Bölgemizde, coğrafyamızda ortaya konan planlarda insanımızın birbirine düşürülmesiyle alakalı planları gördüğümüzde hemen Efendimizin emanetine sarılarak bu ateşten, bu sıkıntıdan kurtulmamızı sağlamamız gerekir" ifadelerini kullandı.

Muş'ta, Türk, Kürt ve Zaza olmak üzere farklı kökenden insanların bir arada yaşadığını belirten Turhan, şunları dile getirdi:

"Bu insanlarımız burada doğmayla ya da kendi ırklarıyla alakalı bir karar vermiş değiller. 'Ben Kürt olarak doğacağım ya da Muş'ta doğacağım' diye kimse karar vermemiştir. Bu tarz bir tercihle insanoğlu dünyaya gelme kararı vermemiştir. Buradaki Türk ve Kürt kardeşimizin hangi ırktan doğacağını hangi anne ve babadan dünyaya geleceğini Rabbimiz takdir etmiştir. Böyle bir takdire göre biz Müslümanların da birlikte yaşaması gerekliliğini, yeryüzündeki ifsadı birlikte kaldırmasıyla, birlikte yaşama, birlikte mücadele etmeyle alakalı da tarihle birlikte mücadeleyi çok güzel ortaya koymuşlardır. Ayrışmasının hiçbir zaman önemli olmadığını ifade eden Malazgirt mücadelesini Sultan Alparslan gerçekleştirmiştir ama onun yanında en büyük destekçisi o dönemdeki Kürtlerin lideri destek olmuştur."

Gençliğin yaşadığı sıkıntılara değinen Turhan, "Türkiye'de 30 yaşın altında 43 milyon genç var. Bunun 18 milyona yakını ortaöğretimdeki gençler, 4 milyon civarında üniversitede, çalışan ve çalışmayan 10 milyonun üzerinde genci bünyesinde barındıran bir ülkeyiz. Gençliğimizin düşmüş olduğu çok büyük sıkıntılar var. Bir delikanlı bir suçu işlediğiyle alakalı genci suça sürükleyen mekanizmalar vardır. Ne yazık ki toplum olarak yaptığımız yanlışlardır. Bir ülkede bir toplumda problemin kaynağı gençler değildir. Problemi oluşturan ne yazık ki o sistemi oluşturan mekanizmalardır, sistemlerdir " dedi.

Son Güncelleme: 10.04.2016 23:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.