08 Ekim 2015 Perşembe 18:16
Başkan Asya, hayvan barınağını inceledi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, başı boş hayvanlar için yaptırılan hayvan barınağında incelemelerde bulundu.

Muş-Bitlis karayolunun Tekyol köyü yakınında yapımı devam eden barınağı gezen Asya, yapılan çalışmalarla ilgili yükleyici firma yetkilisinden bilgi aldı.

Barınağın kısa sürede faaliyete geçmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Asya, şöyle konuştu:

"Kent merkezinde özellikle başı boş dolaşan sokak köpeği sayısında artış var. Bunlar zaman zaman vatandaşlara saldırarak zarar veriyor. Vatandaşların yaşayabileceği olumsuz durumların önüne geçmek için ihaleyle sokak hayvanları için barınak yapıyoruz. Şu anda çalışmalar sürüyor. İnşallah kısa sürede burayı hizmete açacağız. Burada bir idari bina, 10 sokak hayvanı kulübesi ve bir de güvenlik kulübesi yapılacak."

Projenin yüzde 40'ının Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından karşılandığını ve yüklenici firmanın sözleşmede belirtildiği şekliyle çalışmalarını ekim ayı sonuna kadar tamamlayacağını kaydeden Asya, 755 bin 200 lira maliyeti olan barınakta 105 metrekarelik idari bina, 110 metrekarelik klinik, 10 hayvan barınağı ve bir güvenlik kulübesi bulunacağını ifade etti.

Asya, "Müteahhit firmamız bu ayın sonuna doğru sokak hayvanları barınağının inşaatını tamamlayıp hizmete sokmayı taahhüt etmektedir. Şehirde başıboş sokak hayvanlarını burada toplayıp, bakımlarını yapıp onlar için de iyi bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz" dedi.

Başkan Asya, hayvan barınağını inceledi

Başkan Asya, hayvan barınağını inceledi

Başkan Asya, hayvan barınağını inceledi

Başkan Asya, hayvan barınağını inceledi

Son Güncelleme: 08.10.2015 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.