02 Nisan 2015 Perşembe 11:37
Başkan Asya'dan değerlendirme toplantısı

MUŞ  - Belediye Başkanı Feyat Asya, değerlendirme toplantısı yaptı.

Kentteki bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Asya , projelerin devam ettiğini belirterek Muş'un mutlu insanlar kenti olması için güzel hizmetler yapmaya çalıştığını ifade etti.

İçme suyu, kanalizasyon, alt yapı, yol yapım ve onarım, tıbbi atık, katı atık, doğalgaz, kentsel dönüşüm, sebze meyve hali, terminal projesi, TOKİ, dere ıslah çalışmaları, gibi birçok projelerin devam ettiğini belirten Asya, şunları kaydetti:

"Göreve başladığımız ilk gün vatandaşlarımıza projelerimizle ilgili verdiğimiz sözleri hatırlayıp işe koyulduk. Bunlar arasında içme suyu, kanalizasyon ve alt yapı sıkıntısı en önemli konuların başında geliyordu. Dönemin Başbakanı Sayın Cumhurbaşkanımıza bile konuyu arz etmiştik. Hatta Sayın Başbakanımız Dışişleri Bakanıyken ilimize teşrif ettiklerinde kendisi bize yardımcı olacağını söylemişti. Sayın Başbakanımız Orman ve Su İşleri Bakanımıza talimat vererek sıkıntının giderilmesi talimatını verdi. Sayın bakanımız da ekip gönderdi. İnşallah bu yıl içme suyu sıkıntımızı araştırma kuyuları ile giderip, çalışmaları yine bu yıl başlayan projemizin 2016 yılında tamamlanacağını halkımıza buradan sizlerin aracılığı ile duyurabiliriz. Alt yapı sorunumuzu da İller Bankası ile imzaladığımız proje ile gidereceğiz. Projemizin sözleşmesi imzalandı. Bu projemizin içeriği de hem su hem de kanalizasyon sıkıntımızla ilgilidir."

Muş'ta tıbbi atık tesisi kurduklarını belirten Asya, tesisi yap-işlet-devret modeli ile ihale ettiklerini söyledi.

Asya, "İlgili firma hem Muş'ta tıbbi atıkları topluyor hem de belediyemize kira ödüyor. Sizlerinde yakından bildiği gibi Kent Konseyi Muş Belediyesinin bünyesinde kuruldu. Alanında uzman Prof. Dr. Bayram Coşkun hocamız oranın başkanlığını yürütüyor. Ben de takip ediyorum. Çok kısa sürede uzun mesafeler kat ettiler. Belediye olarak her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 02.04.2015 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.