25 Şubat 2016 Perşembe 17:48
Başsavcı Sönmez, Engellileri Ziyaret Etti

Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, Muş Bedensel Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Bedensel engelliler Derneği ve Basketbol Kulübü Başkanı Bedri Korkmaz'dan engelliler basketbol takımıyla ilgili bilgi alan Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, başarının çok çalışma, birlik ve beraberlikten geçtiğini söyledi.

Hafta sonu Gaziantep takımı ile yapacakları maçta takıma başarı dileklerinde bulunan Sönmez, "İmkanlar elbette önemli de sizin en büyük avantajınız ve en büyük imkanınız paradan puldan daha değerli dayanışmanızdır. Sizde bunu görüyorum. Yani gerçekten çok iyi bir dayanışmanız var ve birbirinize karşı oluşturduğunuz çok güzel bir sevgi var. Bence bu sponsorla, parayla, pulla ölçülecek bir şey değil. Onun için sizin en büyük sponsorunuz ve sermayeniz bu olduğu müddetçe, yani bir şekilde sandalyede bulunur. Ama bu birlik ve beraberliğinizi muhafaza ettiğiniz müddetçe ben en büyük destekçiniz o olur" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kulüp Başkanı Korkmaz ise, eskiden engellilerin kendilerini sakladıklarını, şimdi ise hayal bile edemedikleri imkanlara sahip olduklarını aktardı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği projesi kapsamında Muş'un bütün ilçeleri ve köylerine 30 kişilik bir ekiple ev ev gezerek engellileri tespit ettiklerini aktaran Korkmaz, şöyle konuştu:

"İlk zamanlar insanlar engellilerini saklıyordu. Çünkü eskiden engelliler için bu tür yasalar yoktu. Daha sonraki süreçte devletimiz engelliler için çıkarmış olduğu yasalar ile birlikte gelen katılım sayısı artmaya başladı. Devletimizin yaptıklarını engelliler eskiden hayal bile edemezdi ama şimdi özel yatağından bakıcısına kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılamaları için devletimizin destekleri var."

Korkmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan basketbol takımı için 10 tane sandalye sözü aldıklarını hatırlatarak, sandalye sorununun da bu şekilde ortadan kalkacağını belirtti.

Sönmez'e, ziyaretinde Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengül ve Cumhuriyet Savcısı İsmet Çınar eşlik etti.

Son Güncelleme: 25.02.2016 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.