18 Mayıs 2016 Çarşamba 12:53
Bu Okul Kendi Elektriğini Üretiyor

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteklediği projeyle enerji ihtiyacının yarısını kendisi karşılıyor.

Okulun elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden üretmeyi planlayan okul idaresi, "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanılması Programı" kapsamında proje hazırlayarak DAKA'ya sundu.

Okul Müdürü Ekrem Erliğ, 200 bin lira bütçeli olan projenin kabul edilmesiyle okulun çatısına 260 güneş paneli ve rüzgar gülü yerleştirerek, enerji üretimine başladıklarını söyledi.

Kurdukları sistemli 60 kilowat elektrik ürettiklerini belirten Erliğ, "Şu anda ürettiğimiz enerjiyle ihtiyacımızın yüzde 50'sini karşılıyoruz. Okulun çatısındaki rüzgar gülü ise öğretmenler odasının gün tüm aydınlatmasını sağlıyor. Güneş panellerinin bakımı ise okulumuzun elektrik bölümü öğrencileri tarafından yapılıyor." diye konuştu.

Erliğ, projeyle elektrik faturalarının 10 bin liradan 5 bin liraya düştüğüne dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Üretilen elektrik elektrik işletmesine satılıyor. Projemiz, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanılması Programı kapsamında kabul edildi. Biz de sistemimizi kurduk. Sanayi makinelerinin de bulunduğu okulda, 60 kilowat enerji üreten sistem ihtiyacımızın yüzde 50'sini karşılamaktadır. 6 yıl içinde sistem kendisini amorti edecek. Sistemimizin kurulmasında destek verenlere teşekkür ederiz."

Son Güncelleme: 18.05.2016 19:29
Anahtar Kelimeler:
MuşOkulElektirik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.