28 Mart 2015 Cumartesi 10:20
Bulanık'ta kum ocağı davasında yürütmeyi durdurma kararı çıktı

MUŞ (AA) - Van 3. İdare Mahkemesi, Muş İl Özel İdaresi tarafından Bulanık'ın Rüstemgedik Belediyesi sınırları içerisinde özel bir şirkete verilen, kum-çakıl ocağının kiralanması işlemini durdurdu.

İl Özel İdaresi tarafından Rüstemgedik Belediyesi sınırları içerisinde Murat Nehri kenarında bulunan araziyi kum-çakıl ocağı açılması için özel bir firmaya 5 yıllığına kira vermiş, Rüstemgedik Belediyesi ise kum ve çakıl alınması halinde yerleşim yerinin ve özel mülkiyette bulunan tarım arazilerinin zarar göreceği gerekçesi ile Van 3. İdare Mahkemesi'ne yürütmenin iptali için karşı dava açmıştı.

Mahkeme de kum-çakıl ocağı kiralanması işleminin yürütmesini durdurarak, Rüstemgedik Belediyesi haklı buldu.

Kararla ilgili konuşan Rüstemgedik Belediye Başkanı Abdullah Aydın, kararı sevinçle karşıladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"İl Özel İdaresi tarafından Rüstemgedik Belediyesi sınırlarında ihale yoluyla özel bir firmaya kum ocağı yeri verildi. Kum-çakıl alınması halinde yerleşim yerinin ve özel mülkiyette bulunan tarım arazilerinin zarar göreceği yönündeki görüş ve ikazlarımızı Muş Valisi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Devlet Su İşleri yetkilerine yaptık. Tüm bu kurumlara itiraz dilekçeleri verdik. Ama maalesef itirazlarımız dikkate alınmadı ve adeta yangından mal kaçırırcasına yer şeyi oldu bittiye getirmeye çalıştılar. Tabi ki biz son olarak Van 3. İdare Mahkemesine ihalenin iptali için dava açtık ve mahkeme bizi haklı buldu. Bu nedenle mutluyuz."

Hukuki sürecin işlenmesi dönemi içerisinde Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin'e duyarlılığından dolayı teşekkür eden Aydın, "Daha hukuki süreç sonuçlanmadan ihaleyi alan firma işe başlamak için girişimlerde bulunmuş, bu da halkın tepkisini çekmiş ve halkımız da demokratik tepkisini ortaya koymuştu. Bir idareciye yakışır şekilde, hukuki işlemlere göre hareket ettiği, hukuka olan bağlılık ve saygısından dolayı Bulanık Kaymakamına teşekkür ederim" dedi.

Son Güncelleme: 28.03.2015 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.