22 Nisan 2015 Çarşamba 14:03
Bulanık'ta sürü yönetimi elemanı kursu

Bulanık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından düzenlenen sürü yönetimi elemanı kursu sona erdi.

Eğitimler sonunda, başarı olan 10 kursiyere sertifikaları İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Naci Zırhlı tarafından verildi. 

Zırhlı, yaptığı açıklamada, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sürü yönetimi eğitimi alanlara devlet desteğinde öncelik tanınacağını belirterek, üreticilere hayvan sayısını artırmaları çağrısında bulundu.

Projenin, deneyimli ve sertifikalı iş gücüne dönüştürüleceğini, hem istihdam hem de küçükbaş hayvancılığın verimli ve kaliteli bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacağını aktaran Zırhlı, "Ayrıca bakanlığımızca 350 baş anaç olmak kaydıyla 500 küçükbaş hayvan varlığı olan işletmelere sürü yönetimi elemanı çalıştırdığı takdirde 5 bin lira destekleme verilecek" dedi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner hekimi Osman Çolak ise kursiyerlere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırma konularında eğitim verildiğini söyledi.

Bulanık'ta sürü yönetimi elemanı kursu

Bulanık'ta sürü yönetimi elemanı kursu

Bulanık'ta sürü yönetimi elemanı kursu

Bulanık'ta sürü yönetimi elemanı kursu

Son Güncelleme: 22.04.2015 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.