26 Ağustos 2015 Çarşamba 11:35
CHP heyeti, Muş Ziyareti

MUŞ   - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ve Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Varto ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Muş'a geldi.

Varto'de 15 Ağustos'ta meydana gelen olayları incelemek üzere geldikleri kentte heyet üyeleri adına basın açıklaması yapan Atıcı, CHP'nin koalisyon sürecindeki tutumunu birinci ağızdan herkese samimi bir şekilde anlatmak amacıyla genel merkez tarafından görevlendirildiklerini bildirdi.

Türkiye'nin 81 iline giderek koalisyon sürecindeki tutumlarını birinci ağızdan herkese anlatmakla görevli olduklarını belirten Atıcı, "Bir takım fotoğraflar sosyal medyada yer aldı. Bunlar gerçekten insanlık dışı fotoğraflardır. Halk buna tepki gösterdi. Daha sonra Varto'da çatışmalar çıktı. Çatışmalar çıkınca bizim görebildiğimiz inceleyebildiğimiz kadarıyla pek çok dükkan yerle bir oldu. Kim provokasyon yaptı, kimler bu provokasyona düştü ve insanlar öldürüldü, bu soruyu hepimizin sorması lazım" dedi. 

Varto'ya gelirken insanların kendilerini nasıl karşılayacaklarını düşündüğünü ancak insanların sıcak ilgisiyle karşılandıklarını vurgulayan Atıcı, Türkiye'nin acilen barışa ihtiyacının olduğunu dile getirdi.

Atıcı, "Arzumuz toplumsal barıştır. Bu lafı söylerler toplumların sosyoloji sorunlarını bilmeyen konuşuyorlar. Tercih etmediğimiz değerler üzerinde çatışma çıkaranlara lanet okuyoruz. Böyle provokasyonlara gelmek istemiyoruz hiç kimsenin gelmesini de istemiyoruz. Çok daha büyük provokasyonlar bizi bekliyor. Bunlara gelmeyeceğiz. Bizler ancak tercih ettiğimiz değerleri eleştirebiliriz" diye konuştu.

CHP heyeti, basın açıklamasının ardından esnafları ziyaret etti.

Son Güncelleme: 26.08.2015 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.