11 Haziran 2015 Perşembe 16:28
Çocuk Evleri, eğitimde başarıyı arttırıyor

MUŞ  - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne bağlı evlerde barınan çocukların eğitimde daha başarılı olduklarını bildirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Karasu, kentin değişik mahallelerinde güvenli apartmanlardan daireler kiralayarak çocuklara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirtti.

Karasu, şöyle konuştu:

"Her bir evde 6 çocuk kalıyor ve bu çocuklarımızla bunların her türlü hizmetlerini giderme adına yatılı 24 saat esasına göre 3'de bakım elemanı hizmet veriyor. Aynı zamanda bu çocukların daha kaliteli eğitim alması için bir sorumlu öğretmenimiz görev yapıyor. Ayrıca Çocuk Koordinasyon Merkez Müdürlüğümüz bünyesinde çocuklarımızın sosyal gelişimleri ve psikolojik durumlarını takip etmek amacıyla başta psikolog olmak üzere, sağlık ekibi sürekli olarak görev yapmaktadır. Bu evlerimiz sürekli denetim altında. Bu evlere alındıktan sonra çocukların eğitiminde belirgin bir yükseliş olduğunu fark ettik. Bu bizi sevindirdi." 

Çocuk evinde kalan Gülay Aydemir ise en büyük hayalinin doktor olmak istediğini söyledi.

Aydemir, "Yurt ortamından buraya geçtikten sonra daha rahatız. Sosyal, kültürel açıdan geniş bir ortam var. Burada daha başarılı oluyoruz. Buraya geçtikten sora bir evimizin olduğunu hissettik ve her açıdan rahat bir ortama kavuştuk" dedi.

Çocuk Evleri, eğitimde başarıyı arttırıyor

Çocuk Evleri, eğitimde başarıyı arttırıyor

Çocuk Evleri, eğitimde başarıyı arttırıyor

Son Güncelleme: 11.06.2015 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.