08 Temmuz 2015 Çarşamba 15:02
Çolakoğlu'ndan Dizdaroğlu Çiftliği'ne ziyaret

MUŞ  - Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, Dizdaroğlu Çiftliği'ni ziyaret etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Dizdaroğlu Çiftliği'nde incelemelerde bulunan Çolakoğlu, çiftlik Sahibi Haluk Dizdaroğlu'ndan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Çolakoğlu, bu tür çiftliklerin hem kent hem de ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "İl merkez sınırları içerisinde bulunan çiftliğimizde 29 pedigrili yarış atı, 800 büyükbaş besi hayvanı, 3 bin 500 dekar mevcut arazi içerisinde 650 dekar arpa ve 2 bin dekar buğday ekilidir. Arpada dekar başına 650 kilogram, buğdayda ise dekar başına 700 kilogram ürün bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Çolakoğlu, Muş Ovası'nın daha iyi değerlendirilmesi, tarım ve hayvansal üretimde daha yeni ve etkili tekniklerin kullanılması ve daha fazla üretimin gerçekleştirilmesi yönünde Dizdaroğlu Çiftliği'nin gayretli çalışmaları olduğunu aktardı.

Ziyarette, Çolakoğlu'na, Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ahmet Manap da eşlik etti.

Çolakoğlu'ndan Dizdaroğlu Çiftliği'ne ziyaret

Çolakoğlu'ndan Dizdaroğlu Çiftliği'ne ziyaret

Çolakoğlu'ndan Dizdaroğlu Çiftliği'ne ziyaret

Son Güncelleme: 08.07.2015 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.