07 Nisan 2015 Salı 11:19
Çözüm süreci, Muşlu çiftçiye olumlu yansıdı

MUŞ - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, çözüm süreciyle kentte olumlu gelişmeler yaşandığını ifade ederek, "Artık insanlarımız, korkusuz bir şekilde yaylalara çıkarak hayvanını besleyebiliyor" dedi.

Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm süreciyle bölgede hakim olan olumlu havanın hayvan sayısında her geçen gün artış yaşanmasını sağladığını, 2002 yılında 226 bin olan büyükbaş hayvan sayısının 2014 yılında 285 bine çıktığını söyledi.

Bakanlığın 2015 yılında çiftçilere vereceği karşılıksız destek miktarının 13,1 milyar lira olacağını belirten Çolakoğlu, küçükbaş hayvan sayısında bir milyon seviyelerine gelindiğini, bunun da Muş için çok önemli bir rakam olduğunu bildirdi.

Çözüm süreciyle vatandaşın tarım ve hayvancılık konusunda yoğun bir talebi olduğunu kaydeden Çolakoğlu, şöyle konuştu:

"Bizden hizmet istiyorlar. 'Hayvancılık yapmak istiyoruz, bize ne verebilirsiniz. Tarım yapmak istiyoruz, bize ne katkı yapabilirsiniz?' diye sürekli olarak müracaat yapıyorlar. Kendilerine  devletimizin ve hükümetimizin verdiği desteklemeleri anlatıyoruz. Ziraat Bankası'nın verdiği sıfır faizli krediyi anlatıyor ve oraya yönlendirme yapıyoruz. Vatandaşlarımız, tarım ve hayvancılık konusunda daha güvenli bakabilecek."

Son Güncelleme: 07.04.2015 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.