29 Ekim 2015 Perşembe 19:14
Cumhuriyet Bayramı güzel bir törenle kutlanıyor

AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Çelik, mesajında, cumhuriyetin, işgalin, yokluğun yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken aziz milletin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip büyük bir çınar olmasının başlangıcı olduğunu belirtti.

Ülkenin mutluluğu ve refahı, milletin her ferdinin eşit imkan ve fırsatlardan yararlanması için anlayış birliği içinde gayret gösterilmesinin öneminin giderek arttığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimiz, hukukun üstünlüğüne dayalı, hak ve özgürlüklerle ilgili sıkıntıların ortadan kalktığı, bireyin hedef alındığı ileri demokrasi olma yolunda çok ciddi mesafeler kaydetmiştir. İnsani değerlere önem veren, milletin kendi kendini yönettiği, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik, laik bir yönetim şekli olan cumhuriyetle her alanda büyük gelişmeler sağlanarak çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda hızla ilerlenmektedir. Bütün millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız." 

  Türkiye'nin etrafında yaşanan bütün olumsuz gelişmelere, küresel ekonomik krizlere rağmen, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesinde istikrar ve huzurun merkezi haline geldiğini aktaran Çelik, "Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkarak cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Ülkemizi, 2023 yılında cumhuriyetimizin 100. yaşında dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için AFAD çalışanları olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün İstiklal kahramanlarımızı sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 29.10.2015 19:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.