02 Haziran 2015 Salı 18:12
DAKA, Malazgirt'te değerlendirme toplantısı yaptı

MUŞ  - Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Malazgirt ilçesinde, "Küçük Girişimcilerin Desteklenmesi Mali Programı" ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Malazgirt Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, DAKA Birim Uzmanı Nurettin Polat ve Van Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sinan Sarıkaya, yapılacak desteklemelerle ilgili katılımcılara sunum yaptı.

Toplantıda konuşan DAKA Birim Uzmanı Nurettin Polat, Malazgirt esnafına verecekleri yüzde 50 hibe desteğiyle iş yeri açmalarına yardımcı olacaklarını bildirdi.

DAKA olarak TRB2 bölgesindeki Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerindeki girişimci ve istihdam edilen insan sayısını arttırmak ve ekonomik büyümesini sağlamak istediklerini belirten Polat, "Küçük Esnaf Kapsamlı Proje adı altında iş yürütmek isteyen esnafa ve üretim faaliyetlerinde başarı gösteren esnafa, yüzde 50 hibeli kredi desteklemesi sağlanacak. DAKA olarak 2009 yılından beri bölgede çeşitli mali destekleri uyguluyoruz. Herkesin projemize başvurabileceği bir program olduğundan bu programı çok önemsiyoruz. Proje başvuruları 25 Ağustos 2015 tarihine kadar devam edecek" diye konuştu.

Projeye başvurmak isteyen esnafın uyması gereken kurallarıyla ilgili de bilgi veren Polat, programın hayırlı olmasını diledi.

Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, Malazgirt Şoförler Odası Başkanı Celal Şahin Tekin, Malazgirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Nazım Yalçın, kurum amirleri, okul idarecileri, yatırımcılar ve iş adamları katıldı. 

Son Güncelleme: 02.06.2015 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.