11 Nisan 2015 Cumartesi 17:54
Direkteki vida çalınınca bir beldeyle 22 köy karanlıkta kaldı

MUŞ  - Muş merkeze bağlı Kızılağaç beldesi ve 22 köy, hırsızların enerji nakil hattında demir direklerin bağlantı noktalarındaki vidaları çalması nedeniyle elektriksiz kaldı.

Son zamanlarda üzerindeki vidalar nedeniyle hırsızların hedefi olan enerji nakil hatlarındaki demir direkler, bölgede hizmet veren Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ve elektriksiz kalan vatandaşları çaresiz bırakıyor.

Hırsızlar tarafından vidaların sökülmesi sonrası rüzgara direnemeyen direkler bir taraftan tek tek yıkılırken, bir taraftan da enerji hatlarında oluşan kopma ve hasarlar, çok sayıda yerleşim yerinin uzun süre elektriksiz kalmasına yol açıyor.

Muş'ta hırsızların hedefi olan Kızılağaç beldesi ile aynı enerji nakil hattında faydalanan 22 köy de yine direklerden çalınan vidalar ve ardından rüzgara direnemeyen direklerin yıkılmasıyla bir süre elektriksiz kaldı.

Hırsızlık olayının gerçekleştiği bölgede Pazarlama ve Satış Müdürü Mesut Baskın ile incelemede bulunan VEDAŞ İl Müdürü Eşraf Şentürk, Kızılağaç beldesi ve grup köylerini besleyen ENH üzerindeki 6 direkten galvaniz cıvataların çalındığını, bu nedenle direklerin rüzgar mukavemetinin azalması nedeniyle devrildiğini ifade etti.

Bu nedenle bölgede bulunan 22 köye geçici olarak enerji vermek için ağaç direkleri kullanacaklarını anlatan Şentürk, "Arıza bakım ve onarım ekiplerimiz, köylerimize enerji verebilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Bu hırsızlıklara karşı oluşturduğumuz özel ekipler, parçaları çalınan direkleri sürekli onarmasına rağmen onarım yapılan hatlarda dahi tekrardan parça hırsızlığı ile karşılaşmaktayız. Hırsızlar, direk parçalarını hurdacıya 5-10 liraya satmaktadır. Ancak bu direklerin her bir tanesinin onarımının şirketimize maliyeti minimum 15 bin lira civarındadır. Onarım maliyeti bir tarafa köylerimizin 5 liralık hırsızlık nedeniyle karanlıkta kalmasını, halkımızın bu şekilde mağdur edilmesini anlamakta zorluk çekiyoruz" diye konuştu.

Vatandaşın hırsızlıklara karşı duyarlı olmasını isteyen Şentürk, hırsızlara müdahale etmemeleri halinde kendilerinin elektriksiz kalacağını söyledi.

Son Güncelleme: 11.04.2015 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.