21 Ocak 2016 Perşembe 15:48
Donmak üzere olan eşeklere belediye sahip çıktı

 

İlçede başıboş yaşayan ve donma tehlikesi yaşayan hayvan sayısının artması üzerine Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci, belediye ekiplerine talimat vererek sokak hayvanlarının toplatılmasını istedi. Verilen talimat üzerine hayvanlara bakıcı temin edilerek yem verildi.

Hayvan barınağını inceleyen Ekinci, yaptığı açıklamada, köpek, at ve eşeklerin sokaklara terk edildiğini belirlediklerini söyledi.

Bu durum karşısında çok üzüldüklerini ifade eden Ekinci, "Sahipleri özellikle at ve eşekleri yaz aylarında işlerini kolaylaştırmak için kullanıyor. Ancak kış gelince bu hayvanları doyurmak istemeyen sahipleri, onları soğuğa, açlığa ve yırtıcı yaban hayvanlarına terk ediyor" diye konuştu.

Havanın en sert olduğu iki aylık dönemde, bu hayvanları barınakta koruyacaklarını anlatan Ekinci, ilkbaharda hayvanları doğaya bırakacaklarını dile getirdi.

Ekinci "Sonuçta bu hayvanlar canlı. Donarak ölmelerine göz yumamazdık. Bu yıl bir defalığına hayvanları korumaya aldık" dedi.

- "Hayvanlar kayıt altına alınacak"

Terk edilen hayvanları vahşi hayvanlara yem etmeyeceklerini ve onların korunması için çaba sarf edeceklerini belirten Ekinci, bu hayvanlara küpe taktırarak kayıt altına alacaklarını ifade etti.

Bu aşamadan sonra hayvanları yeni sahiplerine zimmetleyeceklerini aktaran Ekinci, hayvanların tekrar terk edilmeleri halinde sahiplerine vermeyeceklerini, belediye olarak bu kişilere yaptırım uygulayacaklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 21.01.2016 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.