28 Şubat 2016 Pazar 13:18
Dumlusu Köyünde Heyelan Korkusu

Muş'ta, merkeze bağlı Dumlusu köyünde, aşırı yağış ve kar erimelerinden dolayı heyelan tedirginliği yaşanıyor.

Son yılların en yağışlı mevsiminin yaşandığı kentte karların erimesiyle meydana gelebilecek heyelan, vatandaşları huzursuz ediyor.

Kente 35 kilometre uzaklıktaki 45 haneli Dumlusu köyü sakinlerinden Mehmet Yılmaz, AA muhabirine, kar erimeleri ve yağışlar sonucu dağdan toprak kütlelerinin kopmaya başladığını ifade etti. Yılmaz, evine 5 metre uzaklıkta büyük bir toprak kaymasının yaşandığını söyledi.

Yılmaz, köylerinde sürekli toprak kaymasının yaşandığını vurgulayarak, "Kayma nedeniyle büyük korku yaşıyoruz. Evlerimiz hasar görüyor. Durumu AFAD yetkililerine bildirdik. Gelip inceleme yaptılar. Sıkıntılarımızın giderilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların ihbarı sonucu köye gelen İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünden Jeofizik Mühendisi Serkan Dağdelen, köyde düzenli olarak heyelan etütleri ve inceleme yaptıklarını belirtti.

Ani kar erimesi sonucu köyde toprak kaymasının oluştuğunu ifade eden Dağdelen, "Önü aşınan zemin yukarıdan kütleler halinde kaymaya başlamış. Şu anda bitişiğindeki evlerde herhangi bir zarar yok ama ilerleyen zamanlar için tehdit ediyor. Bu aşamada evlerin tahliye edilmesine gerek yok ama biz kontrollerimizi aralıksız yapacağız. Gerekli görüldüğü takdirde köyün tahliye edilmesi için uyarılarda bulunacağız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 29.02.2016 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.