13 Şubat 2016 Cumartesi 16:18
Eğitim Bir-sen Temsilcileri Bir Araya Geldi

  Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanlığı temsilcileri yemekte buluştu.

Kentteki bir otelde düzenlenen programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, sendikanın kuruluşuyla ilgili bilgi verdi.

Dışlandıklarını, gelişmelerine ve büyümelerine izin verilmediğini savunan Barışan, 28 Şubat sürecinde irticanın üreme merkezi olarak görüldüklerini, şubelerin kapatıldığını, üyeler ve gönüldaşlarının derdest edildiğini ileri sürdü.

Barışan, büyüme ve gelişmelerine fırsat verilmediğini, ancak bütün engellemelere rağmen üye sayılarının 400 bine yaklaştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Yürüyüşümüz ve büyümemiz devam edecektir. Hedefimiz bütün eğitim çalışanlarını çatımız altında toplamak ve bu hedefe ulaşmak sizlerin ve bizlerin gayreti sayesinde olacaktır. Biz öyle bir camiayız ki etrafımızdaki gelişmelere, yapılan zulümlere bana ne deyip kafamızı kuma gömemeyiz. Bana necilik bir Müslümanın inancında yok. Yıllardır değerlerimiz örselendi, tahrip edildi. Kendi medeniyet kodlarımızdan uzaklaştırılmak için bir gecede hafızasız bir toplum haline getirildik. Ecdadın kurduğu ve yükselttiği medeniyet uygarlığa feda edildi. Herhangi bir sıkıntı yaşandığında kardeşinin yanına koşan, derdiyle hemdert olan bu coğrafyanın çocuklarına yıllarca farklı programlanmış bir çok paragrafı, sayfası gerçekle bağdaşmayan tarih öğretildi. Hala bunda ısrar ediliyor. Bize öğretilen fişlerde 'Ali uyu, uyu Ali' denildi. Her koyun kendi bacağından asılır denildi. Bundaki amaç, medeniyet havzamız ile bağlarımızı koparmak, birlik beraberliğimizi ortadan kaldırmak. İçimize enjekte edilen milliyetçilik virüsüyle bu coğrafyanın harcı olan ümmetçilik bilincini yok etmekti. Her yönüyle kuşatma altındayız. İşte değerli kardeşlerim, uyanık olmalı, oynanan oyunların farkında olmalıyız."

 

Eğitim Bir-sen Temsilcileri Bir Araya Geldi

Eğitim Bir-sen Temsilcileri Bir Araya Geldi

Son Güncelleme: 13.02.2016 19:54
Anahtar Kelimeler:
MuşTOPLANTIEğitim Birsen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.