16 Mayıs 2016 Pazartesi 13:28
Engelli Çocuklarının Tedavi Görmesi Aileleri Mutlu Etti

Muş'ta devletin sunduğu katkılarla köy köy dolaşarak tespit edilen engellilere, sağlık ve eğitim hizmetin verilmesinden aileler memnuniyet duyuyor.

Özel Özgür Adımlar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Öğün Taş, 8 yıldır merkezde engellilere çeşitli dallarda hizmet sunduklarını belirterek, merkezde 210 engelli öğrencinin bulunduğunu söyledi.

Sabah evlerinden servislerle alınan engelli öğrencilerin akşam da tekrar evlerine götürüldüğünü ifade eden Taş, "Merkezimizde modern ve yüksek hizmet kalitesiyle otistik, zihinsel, işitme ve bedensel engelli ile down sendromlu çocuklara, özel öğrenme güçlüğü programı, yaygın gelişimsel bozukluklar, destek eğitimi, okula uyum problemleri, grup eğitimi ve rehabilitasyonu, aritmetik/matematik becerileri eğitimi, sosyal beceri, okuma yazma, günlük yaşam ve öz bakım, sosyal ve kültürel faaliyetler gibi eğitim veriyoruz. Burada uygulanan rehabilitasyon tedavileriyle olumlu sonuçlar aldık." dedi.

Merkeze bağlı Yeroluk köyünde daha önce okula gitmesine rağmen okuma yazma öğrenemeyen Servet Aktan ise iki yıldır merkezde gördüğü rehabilitasyon ve eğitimle okuma yazmayı öğrendiğini bildirdi.

Yoncalıöz köyünde yaşayan ve 8 yıldır rehabilitasyon merkezine gittiği Nihat Taylan da devletin sunduğu imkanlar sayesinde okumayı öğrendiğini belirterek, "Eğitim ve davranışları merkezde öğrendim. Bundan dolayı çok mutluyum." dedi.

Merkezde eğitim gören İsmail Tan'ın annesi Remziye Tan ise oğlunun 5. sınıfa kadar okuduğunu ancak okuma ve yazma öğrenemediğini ifade ederek, "İki yıldır merkezde eğitim gördü. Oğlum şimdi hem okuluna devam ediyor hem de rehabilitasyon merkezinde eğitim alıyor. İlk önce Allah'ın sonra da devletin sayesinde oğlum çok iyi bir seviyeye geldi. Daha fazla düzeleceğine de inanıyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 17.05.2016 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.