14 Mayıs 2015 Perşembe 14:44
Engelliler Haftası

MUŞ - Vali Vedat Büyükersoy, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükersoy, mesajında, bazı engelli grupları için önceden önlem alınabilmesinin ve bu konuda bireylerin eğitimiyle istenmeyen durumların önüne geçilmesinin mümkün olduğunu bildirdi.

Doğuştan engelli olmanın başlıca sebepleri arasında akraba evlilikleri, gebelik öncesi tedbirsizlikler, aşıların zamanında yapılmaması ve kaza gibi sebeplerin sayılabileceğine dikkat çeken Büyükersoy, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Aslında öyle ya da böyle engelli olmak her insanın başına gelebilecek bir durumdur. Önemli olan bundan sonrası için neler yapılabilir, engelli vatandaşlarımız için dünyayı nasıl daha yaşanılır kılabiliriz, bu konular üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız. Bizler, sosyal devlet olmanın gereği olan sosyal adaleti sağlamak adına, engellilere pozitif ayrımcılık yapmanın gerekli olduğuna inanıyoruz. Bunu bir lütuf olarak değil, devletin yardıma muhtaç her vatandaşına imkanlar nezdinde el uzatması olarak değerlendirmek gerektiği kanaatindeyim. İlimizde muhtaç, güçsüz ve kimsesiz yaklaşık 8 bin vatandaş engelli aylığından yararlandırılmıştır. Unutulmamalıdır ki her sağlam ve sağlıklı birey, bir engelli adayıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşların Engelliler Gününde ve hayatları boyunca aileleriyle sağlıklı bir hayat sürmelerini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Son Güncelleme: 14.05.2015 14:45
Anahtar Kelimeler:
HaftasıEngelliler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.