15 Temmuz 2015 Çarşamba 21:38
'Engelsiz Dikiş Projesi'

MUŞ - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Muş Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin işbirliği ile başlatılan "Engelsiz Dikiş Projesi" kapsamında engellilere yönelik dikiş kursu açıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Vedat Büyükersoy, proje kapsamında 15 engelliye dikiş kursu verileceğini söyledi.

Kursun 1 Temmuz 2015 tarihinde başlayıp 18 Kasım'a kadar devam edeceğini dile getiren Büyükersoy, şunları kaydetti:

"Geçen yıl kamu personeli seçme sınavına hazırlıkları ile ilgili kurslar açmıştık. Engellilerin sınavları diğer bireylerle aynı olmaktan çıkarıldı. Çünkü engelliler diğer vatandaşlarla aynı sınava girmesi gerçekten büyük haksızlık oluyordu. Hükümetimiz buna göre farklı bir uygulama gerçekleştirdi. O sayede engellilerimiz girdikleri sınavlarda engel durumlarına göre farklı sınavlara tabi tutulmakta. Biz de valilik olarak sınava girecek olan engellilerimize bu konularda kurs veriyoruz. Kursa geçen sene 10 kişi atandı. Bu yıl ise 7 kişinin atanması yapıldı. Bu bizim için bir onur kaynağı olmuştur." 

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Taylan ise kurs boyunca 71 bin 498 lira bir harcama gerçekleşeceğini belirterek engellilere yönelik projelerin devam edeceğini kaydetti.

Açılışa AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Vedat Büyükersoy'un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Çetinkaya, Muş Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ve kursiyerler katıldı.

Son Güncelleme: 15.07.2015 21:39
Anahtar Kelimeler:
EngelsizDikiş Projesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.