12 Nisan 2015 Pazar 11:30
Ensar Vakfı Genel Müdürü Kader Muş'ta

MUŞ (AA) -aa_picture_20150412_5022685_web.jpg

Atatürk Parkı'nda Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader ve yönetim kurulu üyeleriyle buluşan Vali Büyükersoy, İslamiyetin mükemmel bir din olduğunu hatırlatarak, İslam'da bir noksanlık olmadığını ifade etti.

Bölgede yaşanan olayların, İslamın mükemmelliği konusunda kimseyi şüpheye düşürmemesi gerektiğini vurgulayan Büyükersoy, dünyada iki büyük savaş yaşandığını, ikisinin de müsebbibinin batı alemi olduğunu söyledi.

Birinci Dünya Savaşı'nda 20 milyon kişinin hayatını kaybettiğini ve bir o kadar insanın da sakat kaldığını anlatan Büyükersoy, şöyle konuştu:

 "Şimdi 'dindar nesil yetiştirmek, İslam'ı bilen, tanıyan ve yaşayan nesil yetiştirmek iyi bir şey değil' gibi yaklaşan kesimler olabilir. Onlar şunu bilsinler ki bu dünyada barışın, huzurun adresi İslam'dır. Etrafımızda yaşanan kötü hadiselere baktığımızda aslında onların kaynağının da farklı yerler olduğunu hepimiz görmekteyiz. Onun için biz gençlerimizin, insanlarımızın İslam'ı tanımasını arzu ediyoruz. Günümüz Türkiye'sinde sadece Müslümanın değil, gayri müslimlerin de ibadet özgürlüğü koruma altına alınmıştır. Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Bu güzellik inşallah devam edecektir."

Ensar Vakfı Genel Müdürü Kader ise Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın dindar nesil meselesi ile alakalı şu anda yoğun bir şekilde ifadelerde bulunduğunu ve bu konuda büyük bir gayretinin söz konusu olduğunu bildirdi.

Bu çerçevede sivil toplum kuruluşu olarak bu konuya destek vermek için Türkiye çapında kamu ile çalışma gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Kader, şunları kaydetti:

"Devletimiz bir noktada, özellikle bir kanun tasarısı ile 8 yıllık kesintisiz eğitimi tamamladı. Bu kesintisiz eğitimle İmam Hatip Ortaokullarımız, liselerimiz canlandı. Kat sayı engeli kalktı, başörtüsü sorunu bitti ve artık tüm engeller ortadan kalktı. Devletimiz, bu konuda yapılması gerekenleri yaptı. Tüm yatırım imkanlarını ve desteklerini bu okullara veriyor ve vermeye devam ediyor."

Son Güncelleme: 12.04.2015 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.