16 Nisan 2016 Cumartesi 19:03
Fanlar Çalışmayınca 40 Bin Tavuk Telef Oldu

Muş'ta, bir çiftlikteki 40 bin tavuğun, elektriklerin kesilmesi ve daha sonra düşük voltajda elektrik verilmesi sonucu fanlar çalışmadığı için telef olduğu ileri sürüldü.

Kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Tandoğan Köyü'ndeki çiftliğin sahibi Aydın Çelik, dün gece etkili olan fırtına nedeniyle köyde elektriklerin kesildiğini söyledi.

Kesintinin ardından devreye giren jeneratörün, düşük voltajda enerji verilmesiyle devre dışı kaldığını iddia eden Çelik, şunları söyledi:

"Düşük voltajdaki enerji nedeniyle havalandırma fanları çalışmadı. 50 bin tavuğumuzdan 40 bini telef oldu. Bekçinin haber vermesi üzerine köye geldik ama geldiğimizde tavukların hepsi ölmüştü. Çok büyük maddi zararımız var. Yetkililerle görüşmelerimizi yaptık. Gelip yerinde inceleme yapacaklar. İnşallah hayırlı sonuç alırız."

Çelik, telef olan tavukları açtıkları çukurlara doldurarak kokmamaları için kireçlediklerini aktardı.

- VEDAŞ: "Düşük voltajla ilgili değil"

Konuyla ilgili açıklama yapan Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) yetkilileri ise tavukların telef olmasının elektrik kesintileri ve düşük voltajla bir ilgisinin olmadığını savundu.

Son Güncelleme: 17.04.2016 12:45
Anahtar Kelimeler:
MuşTavukElektrik Kesintisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.