08 Eylül 2015 Salı 21:17
Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları

 Muş ve Bitlis'te sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kanaat önderleri, terör saldırılarına karşı sağduyu çağrısında bulundu.

Muş Şehit Aileleri, Malulleri ve Gaziler Derneği Başkanı Felemez Sinecem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede son zamanlarda yaşanan terör olaylarında yaşamını yetiren tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet diledi.

"Özellikle Dağlıca ve Iğdır'da yaşanan terör olaylarında asker ve polisimizin şehit olması hepimizi derinden üzmüştür" diyen Sinecem, "Dernek olarak halkımızın sağduyu olmasını istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmemizin tam zamanı. Bundan sonra annelerin ağlamasını istemiyoruz "diye konuştu 

Kanaat önderlerinden Galip Tuğal ise bir Müslüman ve bir insan olarak hiçbir insanın ölmesine rıza göstermediklerini belirterek "Kimsenin burnunun kanamasını dahi istememiz doğru değil" dedi.

Kardeşlik ve birliğin tesis olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getiren Tuğal, şunları kaydetti:

"Biz insan olarak Allah'ın emrettiği, ferman ettiği ne varsa ona tabi olmalıyız. Bir arada yaşayalım. Bu son yaşanan hadiselerden dolayı sonsuz muzdaripiz. Hiçbir rızamız yoktur. Bütün insanların aklı selim ile hareket etmesini istiyoruz. Herkes yuvasında, iş yerinde, çarşıda, pazarda elinden geldiği kadar insani ve İslami duygularla hareket etmeli. Kin nefret duygularının bertaraf edilmesi lazım."

Silahların bin an önce susması gerektiğini anlatan Tuğal, birlik ve beraberliğin İslam'ın emrettiği doğrultuda yeniden tesis edilmesi gerektiğini belirtti.

"Kanın akmadığı barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir ortamın olması için herkesin çaba göstermesi lazım" diyen Tuğal, "Herkes kendine düşen görevi yaparsa sorunların bertaraf olmaması için bir neden olmaz. Çünkü hiç kimse savaştan bir şey kazanmaz. Hiç kimsenin de barıştan bir şey kaybettiği görülmemiştir" ifadelerini kullandı.

- "El ele vererek terörü tarihin çöp sepetine atabiliriz"

Memur-Sen Bitlis İl Temsilcisi Cabir Durak da Memur-Sen ailesi olarak, başta Dağlıca olmak üzere, ülkenin değişik kentlerinde yaşanan ve milleti derinden sarsan saldırı şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

Durak, terörün, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu, bu suçu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişi ve grupların işleyebileceğini ifade etti.

PKK'nın, hain saldırılarla milletin birliğine ve dirliğine tuzak kurarak, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıktığını kaydeden Durak, şöyle konuştu:

"Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, ister PKK ister IŞİD isterse DHKP-C'den gelsin, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. 7 Haziran seçimleri sonrasında oluşan siyasi belirsizliği, kirli emelleri ve alçakça planları için kullanan terör örgütleri, masum insanları hedef seçmiş ve katliamlara başlamıştır."

Terör örgütlerinin, 78 milyonun birlikte geleceğe yürüyüşünü, yeniden büyük Türkiye'yi inşa yolculuğunu engelleyemeyeceğini ifade eden Durak, "El ele vererek terörü tarihin çöp sepetine atabiliriz. Acının ülkesi, dili, dini ve ırkı yoktur. Hangi dilden yakılırsa yakılsın ağıtların hepsi, can acıtıcı ve yürek yakıcıdır" dedi.

Son Güncelleme: 08.09.2015 21:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.