02 Temmuz 2015 Perşembe 23:14
Hayvanlar karda serinletiliyor

MUŞ - Muş'ta 2 bin 500 rakımlı Kurtik Yaylası'na büyük ve küçükbaş hayvanlarını çıkaran besiciler, sıcak havanın etkilememesi için hayvanlarını, kar birikintileri üzerinde dolaştırıp eriyen kar sularında yıkayarak serinlemelerini sağlıyor.

Her yıl yaz aylarıyla yaylaya çıkan hayvan yetiştiricileri, serin yayla havasında hayvanlarının bakımını sağlayarak, yüksek verimde süt, peynir ve yün elde ediyor.

Hayvan yetiştiricilerinden Ramazan Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanların gelişimi ve sağlığı için yüksek kesimlere çıkardıklarını ve hala karların erimediği alanlarda serinlemelerini sağladıklarını söyledi.

Hayvanları serin suların biriktiği göletlerde yıkadıklarını belirten Uslu, bu yöntemle hayvanlarda süt veriminin arttığını ifade etti.

Uslu, "Merkezde hava sıcak olduğu için buraya geliyoruz. Böylece hem süt üretimi artıyor hem de hayvanların bakımı kolaylaşıyor" diye konuştu.

 Yaylada yün kırptıklarını, süt ve peynir yaptıklarını kaydeden Eşref Sönmez ise merkezde hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle Kurtik Yaylası'na hayvanlarını çıkardıklarını ve hayvancılık faaliyetlerini yaylada yürüttüklerini ifade etti.

Son Güncelleme: 02.07.2015 23:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.