06 Eylül 2015 Pazar 17:54
İçişleri Bakanı Altınok, Muş'ta:

 İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Devletle hiçbir gücün, hiçbir terör örgütünün, yapının mücadele edebilmesi mümkün değildir. Adına ne derseniz deyin hiçbir terör örgütünün vatandaşımıza sıkıntı vermesine, vatandaşımızı sindirmesine müsaade etmeyeceğiz, etmedik, yarın da etmeyeceğiz. Bu mücadeleyi devam ettireceğiz" dedi. 

Bakan Altınok, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan, Muş Valisi Seddar Yavuz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay İsmail Işık ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Osman Nuri Çevik ile Varto'daki temaslarının ardından askeri helikopterle İl Jandarma Komutanlığına geldi.

Altınok, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Çevik'ten brifing aldıktan sonra şeref defterini imzaladı.

Bakan Altınok daha sonra Muş Belediye Başkanı Feyat Asya'yı makamında ziyaret etti.

- Vatandaşlarla çay içti

İçişleri Bakanı Altınok, ardından kahvehanede vatandaşlarla çay içip sohbet etti.

Muş'un Bulanık ilçesinde iki gün önce askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan askerleri tedavi gördükleri Muş Devlet Hastanesinde ziyaret eden Bakan Altınok, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Yaralı askerlerin sağlık durumu hakkında bilgi alan Altınok, burada yaptığı açıklamada, kimsenin bu memleketi parçalamasına fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Bakan Altınok, şöyle devam etti:

"Devletimizin bağımsızlığını koruyorsunuz. Her hal ve şartta bu memlekette bu birliği, dirliği ve bağımsızlığı sürdürmeye kararlıyız. Hiç kimsenin milletimizi parçalamak, bölmek ve hain emellerine ulaşmalarına da fırsat vermeyeceğiz. Bütün asker, güvenlik görevlilerimize, polislerimize, silahlı kuvvetlerimizin mensuplarına canı gönülden sağlık sıhhat diliyorum. Bu mücadelede başarılar diliyorum. Hep beraber başaracağımıza da inanıyorum."

Bakan Altınok, hastanenin ardından beraberindekilerle Hasköy ilçesine geçti. Hasköy Belediyesini ziyaret den Altınok, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.  

Gittiği bir kahvehanede vatandaşlara hitap eden Altınok, şöyle konuştu:

"Sizdeki bu irade, bu kararlılık, bu samimiyet, kardeşlik ve birlik beraberlik düşüncesi yüreğinizden eksilmediği müddetçe göreceksiniz her türlü sıkıntıyı, belayı, terör belası da dahil olmak üzere rahatlıkla aşacağız. Aşmaya muktediriz. Devletle hiçbir gücün, hiçbir terör örgütünün, yapının mücadele edebilmesi mümkün değildir. Adına ne derseniz deyin hiçbir terör örgütünün vatandaşımıza sıkıntı vermesine, vatandaşımızı sindirmesine müsaade etmeyeceğiz, etmedik, yarın da etmeyeceğiz. Bu mücadeleyi devam ettireceğiz." 

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Altınok, "Onların hiçbir zaman kanı yerde kalmayacak. Mutlaka gereğini yapacağız. Bu bayrak gönderden inmeyecek. Kimsenin gönderden al yıldızlı bayrağımızı indirmeye gücü yetmeyecek. Siz var olduğunuz müddetçe, bu gücü bu birliği gösterdiğiniz müddetçe biz her zaman sizin yanınızda olacağız" diye konuştu. 

Erzurum'a gitmek üzere Muş Havaalanı'na gelen Altınok, burada basın mensuplarının, son dönemde sandıkların birleştirilmesi ve sandık salonlarına kamera konulması yönündeki tartışmalara ilişkin sorusu üzerine "O konu Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) çalışma yapmasıyla alakalı bir şey. YSK o konuda bir karar alırsa herhangi bir problem olmaz diye düşünüyorum. Oy kullanılan alanlara kamera konulabilir. Bunların hepsine YSK kararını verecek. YSK karar verdikten sonra değerlendirme yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Şu anda bir şey diyebilmek yargının alanına girer" ifadesini kullandı.

Altınok ve beraberindekiler uçakla kentten ayrıldı.  

Son Güncelleme: 06.09.2015 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.